Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Üstü Kapalı Asgari Ücrete Zam Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde gündemde olan asgari ücrete ikinci zam iddialarına üstü kapalı değindi. Vatandaşları heyecanlandıran bir mesaj veren Erdoğan, "Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Üstü Kapalı Asgari Ücrete Zam Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuruluşundan Günümüze Milletvekilleri ve İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"ENERJİDE DESTEK 300 MİLYAR LİRAYI BULACAK"

Enerjide vatandaşlara büyük destek sağlandığını ifade eden Erdoğan, "Önce kurdaki istikrarsızlığı aldığımız tedbir ve mekanizmalarla önemli ölçüde kontrol altına aldık. Hem kurdaki yükseliş, küresel emtia fiyatlarındaki dalgalanmanın tetiklediği hayat pahalılığına karşı vatandaşlarımızı koruma altına alınacak politikalara yöneldik. Memur ve işçi maaşlarında zamlara, enerji sübvansiyonuna kadar pek çok adım attık. Elektrik, doğalgaz, akaryakıtta desteğin yıl sonunda 300 milyar lirayı bulması bekleniyor." diye konuştu.

"ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Son dönemde artan enflasyon nedeniyle yaşanan fiyat istikrarsızlığı, asgari ücrete yıl ortasında yeni zam yapılacağı iddiasını güçlendirdi. Bu kapsamda üstü kapalı mesaj veren Erdoğan, "Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur. Her şeyden önce Türkiye insanlarının can ve mal güvenliği konusunda en küçük bir tereddüt yaşanmadığı ülkedir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat için çalışan insanların devletinden her türlü desteği aldığı bir yerdir." ifadelerini kullandı.

"DESTEK PROGRAMLARINI ARTIRACAĞIZ"

Sosyal destek programlarını artıracaklarını söyleyen Erdoğan, "İnsanların iş, ekmek, kirasını ödeyecek para ve geçim meselesini her şeyi önünde tutan bir ülkedir Türkiye. İnsanların düne kadar az da olsa alabiliyorsa da istekleri her şeye erişimi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz insanımızın gelirini korumak için ekonomi politikamızı sürdüreceğiz. Sosyal destek programımızın etkinliğini arttıracağız. Hiçbir vatandaşımızın sahipsiz, aç açıkta kalmadığı bir sistemle hedefimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"AK Parti'nin kadro değişimlerini bayrak yarışı olarak gördüğümüzü söylüyoruz. Sizlerle birlikte mahalle ve sandık temsilcisinden yönetim organlarındaki kardeşlerimize kadar beraber görev yaptığınız, şehrinize, bölgenize hizmet ettiğiniz herkes bu yarışta görev almıştır.

"BU PARTİ SİZİN EVİNİZDİR"

AK Parti ailesi içinde yer alan her bir kardeşimin Türkiye'nin son 20 yılında elde edilen her bir kazanımda, zaferde payı katkısı, rolü, hakkı vardır. Partimizi medeniyetimizin, tarihimizin ve ülkemizin tüm birikimini ortaya koyan bir büyük resim olarak değerlendiriyorum. Bu resmin içinde hangi renk, motif, çizgiyi bırakırsanız orada büyük eksiklik ortaya çıkar. Ağustos ayında 21. yılını geride bırakacağınız AK Partimizin çatısı altında sorumluluk üstlenmiş tüm kardeşlerimedir sözlerim. Dünyanın da belki en büyük sivil toplumu hareketi olan bu parti sizlerin evidir. İnsan kendi evine sahip çıkmak, büyütmek, güçlendirmek için herhalde davet beklemez. Ülkemizin en kıymetli birikimi, paha biçilmez zenginliği bugün buradadır. Bu değerli birikim ülkenin ve milletin çok büyük fedakarlık, bedellerle, ayırdığı vakitle elde edilmiştir. Ne parti, ne ülke olarak böylesine bir hazineye sırt çeviremeyiz, böyle bir vebalin altına giremeyiz.

"TÜRKİYE'Yİ VESAYETİN GERİ KALMIŞLIĞINDAN HEP BİRLİKTE KURTARDIK"

Ülkeye hizmet etmek sadece unvanla, makam, mevkiyle olmaz. Anadolu'yu kendimize dervişi, ahisi, abdalıyla birlikte hep birlikte vatan yaptık. Milli mücadeleyi, hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır anlayışıyla kadın, erkek, her meşrep, her kökenden vatandaşımızın gayretiyle kazandık. Türkiye'yi vesayetin, darbecilerin geri kalmışlığından hep birlikte kurtardık. Bugün de içinden geçtiğimiz kritik dönemde aynı azimle çalışmamız, gayret göstermemiz gerekiyor. Bulunduğunuz çevrede gücü ve etkisi şöhretle, maddi değerle ölçülemeyecek değerde bir markasınız. Bu marka değerinin hakkını vermenizi istiyorum. Sizlerden evlatlarınıza, torunlarınıza miras bırakacağınız Türkiye için sahip olduğunuz güç, itibar, çevreyi, imkanları sonuna kadar kullanmanızı istiyorum.

Aktif çalışma hayatınızı bitirip de köşenize çekildiğinde gurur içerisinde 'her hal ve şart altında üzerime düşeni yaptım' diyebileceğiniz bir gayret sarf edeceğinizi özellikle istiyorum. Sizleri bir kez daha saflarınızı sıklaştırmaya özellikle davet ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde 2023 hedeflerimize ulaşmak, ülkemizin büyük emek ve zahmetle elde ettiği kazanımlarını korumak, büyük Türkiye inşasını tamamlamak için mücadele bayrağını yükseltelim diyorum.

"AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ZORLUK YOK"

Kendi içinde birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışmamızı güçlü tuttuğumuz sürece Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir zorluk, elde edemeyeceğimiz hiçbir zafer yoktur. Sizler başta olmak üzere AK Parti ailesinin her bir ferdi karşımızdaki muhalefetin tümünü cebinden çıkaracak birikime, enerjiye, kabiliyete, dirayete sahiptir. 2023 Haziran'ında seçim zaferini beraberce kutlayacağız. Bu doğrultuda göstereceğiniz gayretler için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim doğruların yardımcısıdır. Bugün düzenlenen Forum Metaverse toplantısında partililerimiz, akademisyenlerimiz, gençlerimizle geleceğin teknolojilerini konuştuk. Bizim gibi geçiş dönemi nesillerine düşen çok önemli görevler var. AK Parti iktidarına geldiğinde asırlık ihmalleri, altyapı ve üstyapı ihmallerini kucağında bulmuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gakgo
Gakgo - 2 yıl Önce

3 defada düzenleme yapsanız boş herşey ateş pahası herşey beşe katladı önce ekonomiyi düzeltin sonrası kolay

Gakgo
Gakgo - 2 yıl Önce

Memuru da enflasyona ezdirmeyecektiniz ne oldu enflasyon 100/48 çıktı memura 100/30 verdiniz bu mu adalet kimse okuyup memur olmaz artık asgari ücretli memur maaşını geçti arada makas her zaman olacak okuyanla okumayani ayırt edeceksin

Mülteci
Mülteci - 2 yıl Önce

Vallahi 30 yaşımdayım hayayatımda asla sol partiye oy vermedim çocukluktan ülkücüyüm ama chpye ailecek verecez geçinemiyorum asgati ücret 10 bin olsa ne fayda bi yağ 200 lirabibez150lira olduktan sonra faturalamı ödeyemiyorumartıkintaharnoktasındayım

vvvvvvv
vvvvvvv @Mülteci - 2 yıl Önce

CHP gelse düzeltecek mi peki tüm dünyada sıkıntı var kardeş...

Mülteci
Mülteci - 2 yıl Önce

Bu arada ben kimseden yardım zekat fitre istemiyorum elim kolum tutuyor günde 12 saat çalısıyorum çalısırımda helal olsun 18 saat olsun sadece emeğimin karşılığını almak istiyorum ailemin gözünün dısarda olmasını istemiyorum bu kadar

En az 2000 tl olmalı
En az 2000 tl olmalı - 2 yıl Önce

Dünyanın 17 büyük ekonomisi Türkiye heralde bunu 2000 tl yi verir.dünya lideri yapar. Yapamazsa o ünvan gider...

SIRADAKİ HABER

banner137