Elazığ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyonda Vali Toraman davetlileri kapıda karşıladı.

Törene Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Baro Başkanı Melih Efe, Siyasi Parti Temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

TORAMAN: BÜYÜK BİR MİLLETİN TORUNLARIYIZ

Vali Toraman açıklamasında, “Bugün cumhuriyetimizin 100. Yılından gün aldığı bir tarih. Bir asra tekabül ediyor. Çok zor şartlarda yürütülen bir mücadele neticesinde devleti kurmuş, hürriyetini, bağımsızlığını elde etmiş büyük bir milletin torunları olarak inşallah bu ikinci asırda da milletimizden aldığımız güç ile onların mirasına uygun laik bir şekilde bu ikinci yüzyılı da bir Türkiye yüzyılı olarak inşa etmenin büyük bir kararlılıkla gayretle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Milletvekili Demirbağ, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizin hepsine müteşekkiriz. Bizim bu güne gelmemize vesile olan onlar. Cumhuriyetin kuruluşundan sonrada bir çok badireden geçti ülkemiz bu uğurda bugüne kadar bu ülke için millet için bütün şehitlerimize, gazilerimize hepsine minnettarız” dedi.

EROL: CUMHURİYET HEPİMİZİN CUMHURİYETİ

Milletvekili Erol, “Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu bayram ülkemiz için son derece anlamlı bir gün. 29 Ekim’i kutlamak cumhuriyetin değerlerini bilmek çok önemli. Bugün ilimizin iki milletvekili olarak buradayız. Ama geldiğimiz yer önemli. Başta cumhuriyetin kurucu önderi, Türkiye’nin vazgeçilmez tartışılmaz tek lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal savaşında bağımsızlık savaşı verirken şehit olan tüm şehitlerimizi sonrasında ülkenin üniter yapısını korumak adına şehit olan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Gazilerimizi de hürmetle, şükranla, saygıyla yad ediyorum. Cumhuriyet hepimizin cumhuriyeti” diye kaydetti.

GÖKTAŞ: BÖYLE BİR BAYRAMA KAVUŞMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Tüm Elazığlı hemşehirlerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Resepsiyona gelmeden önce milli aracımız TOGG’un banttan indirilişini seyrettim. O da Cumhuriyete renk kattı. Çünkü 60 yıl önce bir araç üretme denemesi olmuştu. Maalesef o zaman dış güçlerin yönlendirmesiyle o akamete uğradı. Ama TOGG’u seyredince heyecanlandım. Tabi önemlisi huzur içerisinde bütün vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz böyle bir bayrama kavuşmamız çok önemli. Allah böyle mutlu günleri ve nice Cumhuriyet Bayramına kavuşmamıza nasip etsin” dedi.