Ülkü Ocakları Asena Birimi, Cumhuriyet Bayramı’nın 95. Yıldönümünde kadın kahramanlara, cumhuriyetin kadınlarına yer verildi.

Cumhuriyet kadınlarının fotoğraflarla anlatıldığı sergiye MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan, Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Mehmet Ali Çiçek ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri katıldı.

SEMİH IŞIKVER “CUMHURİYET BİZLERE EMANETTİR”

Öğretmenevi önünde açılan sergiyi gezen MHP İl Başkanı Semih Işıkver, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından aziz milletimize hediye edilmiş. Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanmış. Cumhuriyet Kadınları Sergisi adı altında bizim kardeşlerimizin Elazığ Ülkü Ocakları Asena biriminin organize ettiği bir resim sergisine geldik. Çok güzel bir çalışma. Tarihe ışık tutmuş tarihin önemli virajlarında Türk kadını temsil etmiş önemli kişiliklerin bulunduğu bir resim sergisi. Ben bu çalışmadan dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1922 yılında seçme ve seçilme hakkı verdiği Türk kadınının etkisi sosyal ve siyasal alanda ki çabası ve gayreti devam eder diyorum. Cumhuriyet bizlere emanettir inşallah bu emanete sahip çıkacağız. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerine yer verdi.

 MEHMET ALİ ÇİÇEK “TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 95. YILI KUTLU OLSUN”

Ülkü Ocakları Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Ali Çiçek ise “Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. Yılı kutlu olsun. 95. Yılımız da Asena teşkilatımız tarafından Cumhuriyetin Kadınları adı altında resim sergisi bugün açıldı. Burada Türk tarihine yakın Türkiye tarihinde önemli noktalara gelmiş önemli görevlerde bulunmuş bayanların resimleri bulunmakta. Bunlar hakkında bilgiler bulunmakta. Bayan bölümümüz incelemeler ile tek tek seçerek burada resim sergisine yerleştirdi. Kendilerine de teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

 Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan’da  “Biz Cumhuriyeti ilelebet her daim koruyup kollayacağız. Bize emanet olan Cumhuriyeti ömrümüzün sonuna kadar taşıyacağız. Cumhuriyet Kadınları adlı sergimiz içinde ASENA Birim Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun” dedi.

EFİL OLCAY“TOPLUMUMUZUN %49’U KADINLARDAN OLUŞMAKTA”

Serginin mimarları olan Ülkü Ocakları Asena Birimi adına konuşan Asena Birimi Başkanı Efil Olcay, alışılmışın dışında bir çalışma yapmak istediklerini söyleyerek  “Cumhuriyetimizin 95.yılını kutlamak amacı ile burada bulunduk. Alışılmışın dışında Cumhuriyetimiz bize emanet etmede armağan etmede katkıları olan kadınlara değinmek istedik. İsterdik ki hepsine burada yer verelim. Ama imkanlar el vermediği için birkaçına değine bildik. Toplumumuzun %49’u kadınlardan oluşmakta. Kadına fıtratımız da olan değerin tekrar verilmesi adına bu farkındalığı vermek istedik. Fotoğraf sergimiz bugün Öğretmenevi önünde 16:00 kadar halkımıza açık olacaktır” şeklinde aktardı.