Dünya Sağlık Günü dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütü Yetkilisi Peter Sousa Hoejskov Elazığ’a gelerek bir dizi panel, sempozyum ve programlara katıldı.

DSÖ Yetkilisi Hoejskoy, Halk Sağlığı Uzmanı ve Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Yemekte katılımcılara Harput musikisi dinletisi gerçekleştirildi.

Elazığ’da Harput musikisine yeteri kadar değer verilmezken Danimarka’dan gelen Dünya Sağlık Örgütü Yetkilisi Peter Sousa Hoejskov Harput musikisine hayran kaldı.

Programın ardından Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına Dünya Sağlık Örgütü Yetkilisi Peter Sousa Hoejskov tercümanı Cemrenur Akçakaya, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Bulaşıcı Hastalıklar Program Sunucusu Melda Keçik, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder katıldılar.

HOEJSKOV: ÇOK BEĞENDİM

Halk Sağlığı Uzmanı ve ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık tarafından düzenlenen akşam yemeğine katılan ve orada Harput musikisini dinleyen Danimarkalı Dünya Sağlık Örgütü Yetkilisi Peter Sousa Hoejskov Harput musikisi dinletisi ile ilgili, “İlk olarak bunu çok beğendim. Bu çok farklı. Aynı zamanda birçok insanın aynı anda şarkıları söylemesini ilginç buldum. Elazığ yemeği kendi mutfaklarımızdan çok farklı. Ama farklı lezzetlerin bir arada olması, mezeler, farklı baharatlar kullanılmasını çok beğendim. Eğer çok uzun süre kalırsam kilo alacağım” ifadelerini kullandı.