Danıştay'dan Öğrenci Andı Kararı

Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti. Bu konuyla ilgili Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe Açıklama yaptı. Efe, “Uzun zamandır bu kararı bekliyorduk bu karardan tabi ki memnun olduk” dedi.

Danıştay'dan Öğrenci Andı Kararı

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğrenci Andı" başlıklı 12. maddesini yürürlükten kaldıran düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı.

Andımızın okulların tekrar okutulmasıyla ilgili Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe açıklamada bulundu.

“BU KARARDAN TABİ Kİ MEMNUN OLDUK”

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Uzun zamandır bu kararı bekliyorduk bu karardan tabi ki memnun olduk. Andımız 1933 yılında okutulmaya başlandı. O dönem ilkokul, ortaokul ve liselerdi. 2013 tarihinde ki o zaman ilkokullarımız ve ortaokullarımız birleşti. Yeni adı ilköğretim okulları olmuştu. O tarihte Bakanlığımız İlk Öğretim kurumları Yönetmenliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile andımız olarak adlandırılan öğrenci andı olarak adlandırılan andı okullarda okutulmasını kaldırmıştı. Türk Eğitim sen yönetmelikte yapılan değişikliğin iptali için dava açmıştı dava bugün sonuçlandı ve yönetmelikte yapılan değişiklik iptal edildi. Bundan sonra okullarımızda andımızın okullarda tekrar okutulmasını bekliyorum. Hiçbir okul ben okutmuyorum diyemez, Bakanlığımız kısa sürede yargı kararı kendilerine ulaştığında tüm Türkiye’de andımızın tekrar okutulması için kararı bekliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137