Defterdar'dan Ziyaret

Akdemir: Böyle bir binayı Elazığ’a kazandıranlara teşekkür ederim.

Defterdar'dan Ziyaret

Elazığ Defterdarı Av. Osman Akdemir, elazigsonhaber.com haber internet sitesini ve Kanal Fırat, Kanal E televizyonlarını yeni hizmet binasında ziyaret etti. Elazığ Defterdarı Av. Osman Akdemir, Genel Yayın yönetmenimiz Zeki Akbıyık tarafından karşılandı.

Defterdar Osman Akdemir elazığsonhaber.com haber internet sitesi ve Kanal Fırat, Kanal E televizyonlarının çalışma sistemi hakkında bilgi aldı.

“Böyle teknik bir binayı Elazığ’a kazandıranlara teşekkür ediyorum”

Akdemir yaptığı konuşmada, medyanın 4. güç olduğunu ve ileri demokrasiler için de vazgeçilmez unsur olduğunu söyleyerek, “Böyle teknik bir binayı Elazığ’a kazandıranlara teşekkür ediyorum. Bu işi yapmak bir gönül işidir. Herkes medyada faaliyet gösteremez. Bu aşktır, sevgidir. Bu anlamda burada çalışanları kutluyorum. Bu kurumlarda kar amaçlanmaz. Buralar hizmettir. Kamuoyunu bilgilendirilmesidir. Elazığ’da ulusla düzeyde böyle bir yayın yapan kuruma böyle bir binanın kazandırılması önemlidir. Elazığ’da görsel ve yazılı basında önemli yayın kuruluşlarımız var. Bunların her bir çalışanını ayrı ayrı kutluyorum. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Teknik olarak da çalışanlar olarak da güzel bir bina. Güler yüzlü kendini bu işe vermiş insanları bir arada görmek beni ayrıca mutlu etti” dedi.

Defterdarlık Yeni Hizmet Binası TOKİ Marifetiyle Yapılacak

Defterdarlığın yeni hizmet binasının yapım ihalesinin 14 Nisan’da yapıldığını ancak katılım olmadığını kaydeden Osman Akdemir, “Şu an ki defterdarlık binamızda uygun olmayan koşullarda personelimiz hizmet veriyor. Referandumdan evvel 14 Nisan’da ihalemiz vardı ama katılım olmadı. Bunun üzerine bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Burada il valimiz Murat Zorluoğlu’nun büyük katkıları var. İşlemleri yaptık. Valimizin imzasıyla da bakanlığımıza, genel müdürlüğümüze gönderdik. Onların da kongre süreçleri vardı. Önümüzdeki haftalar itibariyle adliyenin alt tarafına TOKİ marifetiyle defterdarlık gelir ve gider gruplarının bir arada olacağı şekilde elimizden geleni yapıyoruz. Bakanlığımızın olumlu değerlendireceği kanaatindeyiz. Elazığ’ımızda 30 yıldır kurumalarımızın binalarını yaptırdılar. Ama defterdarlığımızın binası yok. Bu bizi üzüyor. Tabi 30 yıldır süre gelen problemin 2 ayda bitmesini beklemekte bana haksızlık olur. İnşallah yakın bir zamanda bu çalışmalarımızın semerelerini alacağız” diye konuştu.

Akdermir, alacakların yeniden yapılandırılması süreci ile ilgili de yaptığı değerlendirmede son günün 31 Mayıs olduğunu hatırlatarak, “Yeni kanun daha çıkmadı ağustos 2016 yılında çıkan kanunla ilgili ek bir madde eklendi. 31 Mayıs 2017 tarihine kadar müracaatlar yapılırsa 6736 sayılı kanundan faydalanma durumu olacak. Müracaat etmeyenlerin faydalanması yeni çıkacak olan kanunda yok. Bu anlamda vatandaşlarımız mağdur olmasınlar diye 2 haftalık çok yoğun sürece girdik. Odalarımızı, esnafımızı ziyaret ettik. İnşallah bu açıklamalar dikkate alınır. Müracaatlarını yaparlar. Taksitlerini öderler ve mağdur olmazlar. Bizim hedef kitlemiz esnaflarımız, odalarımız, mükelleflerimiz, sanayicilerimiz. Onlar ne kadar çok para kazanırlarsa maliyede o anlamda daha fazla vergisini alacaktır. Aldığı vergilerle vatandaşlara daha büyük hizmetler sunacaktır. Elazığ’ımızı kalkındırmak için el birliği ile çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 20:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137