Deprem Bölgesinde Vuslat TV İçin Bir Araya Geldiler

Anadolu Yayıncılar Derneği’ne bağlı gazeteciler, Kahramankazan Belediyesi’nin destekleriyle Kahramanmaraş depreminde Malatya’da zarar gören Vuslat TV stüdyoları için beraberlik örneği göstererek bir araya geldiler. Vuslat TV açılacak olan konteyner stüdyolar ile yayınlarını sürdürecek.

Deprem Bölgesinde Vuslat TV İçin Bir Araya Geldiler

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) Kahramanmaraş merkezli 11 şehri etkileyen depremler sonrası Anadolu medyasına desteğini sürdürüyor.

Malatya ilinde yayın hayatına devam eden Vuslat TV binası deprem nedeni ile hasar görmüştü.

Yayınlarına ara veren Vuslat TV’nin yaşadığı sıkıntılara bir nebze olsun merhem olmak isteyen gazetecileri Anadolu Yayıncılar Derneği, Kahramankazan Belediyesi destekleri ile Malatya’da bir araya getirerek, yerel medya mensubu meslektaşlarına destek oldular.

KONTEYNER STÜDYOLAR İLE CANLI YAYIN

Kahramankazan Belediyesi destekleri ile AYD tarafından organize edilen programla Malatya Vuslat TV için 2 ayrı bölmeden oluşan konteyner yayın hayatı için verildi.

AKBOĞA: BİZ İYİLİKLERİ, YARDIMLAŞMAYI GÜNLERDİR YAYIN HAYATINA TAŞIDIK

Vuslat TV Haber Müdürü Necdet Akboğa, “Hep derler ya acılar paylaşıldıkça hafifler. Acılarımızı paylaşmaya gelmişler. Burası Anadolu. Anadolu’nun, anaların doğurduğu yiğitler yardıma gelmişler. Bizi sormaya gelmişler. Adından belli. Anadolu Yayıncılar Derneği. Bizim için konteyner getirmişler. Başkentten gelmişler. Bugün de biz var olduk. Biz iyilikleri, yardımlaşmayı günlerdir yayın hayatına taşıdık. Bu ülke, bu topraklar küllerinden doğdu. Bir kez daha doğacaktır. Biz bu budandıkça yeşeren bir toplumuz. 27 gündür Malatya Vuslat olarak yayınımızı kesmedik. Yönetim Kurulu Başkanımız ailesinden önce bizi aradıysa bu göz yaşartan bir durumdur. Ayaklarımız çıplak Anadolu’nun sesini duyurduysak bu Anadolu’dur. Anadolu’nun evlatları hoş gelmişler. Selahattin Bayrak, kameramanlıktan gelen; ben şunu yakıştırdım kendisine. Küçük dev adam dedim. Malatya’nın sesini, soluğunu dünyaya en zor şartlarda duyurdu” ifadelerini kullandı.

BAYRAK: MALATYA’YI YAKIN BİR ZAMANDA AYAĞA KALDIRACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Vuslat TV Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Bayrak da, “Kendilerine çok teşekkür ederiz. Hükümetimiz her dakika içerisinde bizlerle iletişime geçti. Sayın başkanım iletişime uydu kiraları için geçti. Biz Malatya’yı yakın bir zamanda ayağa kaldıracağımızı düşünüyoruz. Bizim şu anda biraz kanadımız kırıldı. Bu kanadımızı onaracağız. İyi ki geldiniz, iyi ki buradasınız” şeklinde konuştu.

BURHAN: BİZ YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA İÇİN BURADAYIZ

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ise, “Öncelikle tüm Malatyalı kardeşlerimiz başı sağ olsun. Selahattin kardeşim çok güzel cümleler sarf etti. Bizim asıl büyük teşekkürümüzü Kahramankazan belediye başkanımıza yapıyoruz. Biz kendisine böyle bir istirhamda bulunduğumuzda ‘ne demek’ dedi. Elimizden geleni şimdi yapmayacaksak ne zaman yapacağız dedi. Bu sembolik bir şey. Biz yardımlaşma, dayanışma için buradayız. Ben özellikle Ankara’dan gelen Hazcı Yakışıklı Beye’, Emin Pazarcı beye, Elazığ’dan Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık Bey’e, Ulaştırma Bakanlığımız uydu ücretlerini 3 aylık almadı teşekkür ediyorum. İletişim Başkanlığı kamera desteği verecek. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdiler yerel medyaya destek olunması konusunda. Ben tekrar geçmiş olsun diyorum” diye kaydetti.

OĞUZ: KANAYAN BİR YAR GÖRDÜK MÜ SARMAK İSTİYORUZ

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz , “Bizim en ufak ne yardımımız lursa olsun o yarayı sarabilmek adına buradayız. Bizim getirdiğimiz su bu ateşi söndürürmü bilimyoruz ama biz diyoruz ki safımız belli olsun. Biz depremin ilk gününde ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Kahramankazan’da ailelerimizi misafir ettik, kardeş aileleik dedik, işte ailelik dedik ve çocuklarımız için yardımlarımız devam ediyor. Ankara’da çok ciddi gelişmişlik sıralamasında olan bir yeriz. Bizde tüm deprem bölgesinden gelen destek noktasındaki talepleri yanıtlamaya çalışıyoruz. Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanımız Sinan Bey Malatya’da böyle bir çalışma var dedi. Biz de geldik. Kanayan bir yar gördük mü sarmak istiyoruz. Vuslat TV ailesine geçmiş olsun diyorum. Yerel televizyonculuk, yerel basın çok kıymetli” ifadelerine yer verdi.

PAZARCI: DEVLET MİLLETLE EL ELE VERİRSE BİZ BU FELAKETİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, “Başımız sağ olsun. Burada bu gördüğümüz aslında kim ne kadar kirletmeye çalışırsa çalışsın Türk milleti bu. Burada olmak zorundayız. Sinan Burhan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı bize bunu söylediği zaman görevimiz dedik. Devlet yok diyenler, sürekli bazı bahaneler söyleyenler diyoruz; devlet burada. Devlet milletin teşkilatlanmış şeklidir. Devlet milletle el ele verirse biz bu felaketin üstesinden geleceğiz. Biz karınca kararınca bunu yapabiliyoruz. Herke el ele verirse biz de aydınlığa çıkarız" şeklinde ifade etti.

YAKIŞIKLI: YARALARI SARMAK İÇİN MESLEK DAYANIŞMASI İÇİN BURAYA GELDİK

Gazeteci ve tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, “Geçmiş olsun diyorum. 45 binin üzerinde insanımızın vefat ettiği, 600 binin üzerinde bağımsız birimin yıkıldığı yerde herşey mükemmel değildir. İnsanlar birlik olarak her şeyi yapabilirler. Biz buraya Malatya Vuslat TV nezdinde deprem bölgesinde yayın yapan şeir medyalarına geçmiş olsun diyoruz. Sembolik de olsa yaraları sarmak için meslek dayanışması için buraya geldik. Bizi Gaziantep’te, Elazığ’da en güzel stüdyolarda ağırladılar. O zamanlar her şey güzeldi de bu zaman yalnız mı bırakacağız. O ışıklar en güzel şekilde yanacaktır. Anadolu Yayıncılar Derneği’ne teşekkür ediyorum. Biz Ankara’dan buraya geldik. Ben el birliği ile yaraların sarılacağına, devletimizin güçlü olduğuna inanıyorum” dedi.

KIZILTAŞ: ONLARIN AYAKTA OLMASI SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Medya Derneği Başkanı – Gazeteci ve Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, “Milletçe başımız sağ olsun. Cenap-ı Hak benze olaylarla bizi karşılaştırmasın. Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ile depremin ilk anından itibaren yıkılmış binada bu yayını sürdürdüler. Malatya’nın sesini duyurmak için yayın yaptılar. Kendilerine tahsis edilen iki konteynerin teslimi için buradayız. Bunun örnek olmasını dileriz. Çünkü onların ayakta olması seslerini duyurmak için çok önemli. Vuslat TV yayınını hiç kesmedi” şeklinde ifade etti.

AKBIYIK: ELAZIĞ DEPREMİN İLK GÜNÜNDE MALATYA İÇİN SEFERBER OLDU

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, “Biz Malatya’yı bir elmanın yarısı gibi görüyoruz. Deprem olduğu andan itibaren Elazığ resmi kurumlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, vakıflarıyla herkes seferber oldu. Ben şahidim. Malatya’da ekmek yok denildi, kadınlarımız evlerinde ekmek yaptılar. Ha Elazığ yıkılmış, ha Malatya yıkılmış denilerek herkes buraya koştu. İnşallah Malatya yeniden ayağa kalkacak. Şu anda Elazığ’ımızda 50 bine yakın Malatyalı var. Bundan sonra Malatya’da Vuslat TV’ye daha çok ihtiyaç var. Çünkü halkın ihtiyacı var. Doğru bilgilendirme yapılması gerekiyor. Vatandaşların hasar tespiti noktasında ağır, orta hasar noktasında bilgilendirmesi gerekiyor. Biz bunu yaşadık. İnsanları doğru bilgilendirmek çok önemli. Biz Elazığ olarak ne yapmamız gerekirse hazırız. Elazığ seferber oldu. Yine seferber olmaya hazırız” diye konuştu.

KILIÇ: BİZİM KANADIMIZ KIRIK AMA BİZ UÇMAYA ÇALIŞTIK

Vuslat TV muhabiri Nigar Kılıç, “Artık televizyonumuz toparlanana kadar yayın hayatına burada devam edeceğiz. Biz 6 Şubat’tan itibaren evin içinde yayın hayatına aram vermeden memleketin her köşesinde yayın yaptık. Selahattin Bey az önce kanadımı kırık dedi. Bizim kanadımız kırık ama biz uçmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2023, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137