Öğrenci nakil başvuruları detayları merak edilen konular arasında bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından 10 ildeki öğrencilerin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacaklarını paylaştı.

Peki, ilkokul, ortaokul, lise e-okul nakil başvurusu nasıl yapılır?

NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Depremden etkilenen 10 ilimizdeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerimizin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacağız. Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin bu zorlu süreçte her zaman yanlarında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlığa bağlı tüm resmi/özel okullar ile yaygın eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verilmesinin ardından, afet bölgelerindeki çalışmaların daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla yeni kararlar aldı. Bu çerçevede afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği çerçevesinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

Elazığ’da Kuzenlerin Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 1 Ölü Elazığ’da Kuzenlerin Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 1 Ölü

E OKUL NAKİL BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!