Palu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Deprem ve İnşaat” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Keleşoğlu ile Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy katıldı.

ÜLGEN: YAŞADIĞIM EN BÜYÜK DEPREMDİ

Yaşanan depremin sonuçlarının konuşulduğu konferans öncesi açıklamalarda bulunan Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, depremin şiddeti çok büyüktü diyerek, “Yaşımız içerisinde özellikle kendi yaşım içinde yaşadığım en büyük depremdi. Bu depremde hepimiz büyük bir sıkıntı yaşadık. Şu anda ilimiz büyük bir travma yaşıyor. Yarın ne olacağı konusunda büyük bir endişe ve kaygıları vardır. Bu kaygılar mutlaka giderilecektir. Bunlarla ilgili çalışmaları bizde yakından takip ediyoruz. Çok titiz bir şekilde yapılmaktadır. Depremi önlemeye hiçbirimizin gücü yetmez ama biz ülke olarak deprem kuşağında yaşayan bir ülkeyiz. Depremin sonuçlarının yarattığı tahribatları özellikle insan kaynağını önlemek adına tüm teknik adamlarımızın, mühendislerimizin, mimarlarımızın, belediyelerimizin, resmi kurum ve kuruluşlarımızın ve o inşaatı yapan ekibin çok sağlıklı bir şekilde projeye uygun bir şekilde inşaatları sürdürmeleri lazım” dedi.

Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy ise, Doğu Anadolu Fay hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Keleşoğlu ise yapısal hasarlarla ilgili bilgi vererek, ülkemizdeki en büyük sıkıntı artık deprem değil diyerek, eski yönetmelikle yapılan binalara dikkat çekti.