Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Elazığ’da özel bir hastanede yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmayarak başarı ile sonuçlandı.

Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Anadolu hastanesinde gerçekleştirilen yangın ve deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.

Senaryo gereği kentte meydana gelen deprem sonrası hastanede de yaralananlar oldu.

Deprem anonsları ile hastanede bulunanlar uyarıldı.

Senaryo gereği yaralıların olduğu bilgisine ulaşan hastane yetkilileri AFAD, UMKE ile 112 sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaparak, tedbirler eşliğinde yaralıları dışarı çıkarıldı.

Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede tutulduğu tatbikat başarı ile sonuçlandı.

ŞEKERLİSOY: BAŞARILI BİR ÇALIŞMA OLDU

Deprem ve yangına hazırlıklı olduklarını aktaran Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Operatör Doktor Ali Şekerlisoy, “Bizde yangına, depreme veya sel felaketine ne kadar hazırlıklıyız diye bir tatbikat düzenledik. Yangın tertibatımızın, yangın sensörlerimizin çok iyi çalıştığını, depremde tahliye sistemimizin işlediğini burada arkadaşlarla beraber test etme imkanı bulduk. Arkadaşlarımız sağ olsun hem UMKE hem AFAD ekibi çok başarılı bir çalışma gösterdi. Gerek tahliyelerde gerek yangın söndürmelerde. Kendileri zaten AFAD ve UMKE Elazığ AFAD’ ve UMKE olarak Türkiye’de ikinci başarılı ekip olarak gözükmekte. Ben kendilerinin bu başarısının hem devamını hem bize bu yönde verdikleri eğitim için kendilerine teşekkür ediyorum. AFAD ekibine hem ülkemizdeki başarılı çalışmalarından hem de hastanemize katkılarından dolayı bir teşekkür belgesi vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNGÖREN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER EDİYORUM

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Afet UMKE Sorumlusu Yalçın Öngören, “Bizde buraya iki tim ile toplamda 10 personel iştirak ettik. Burada senaryo gereği birinci katta tahliye esnasında travmaya maruz kalan bir hastayı UMKE ekiplerimiz naklini sağladı. İkinci katta yine tavan çökmesi sonrası yaralanmaya maruz kalan bir vatandaşı UMKE ekiplerimiz 112 ekiplerimize teslim ettiler. Onları da ilimizde bulunan o anda uygun olan senaryo gereği hastanemize hastaların nakli sağlandı. Çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Ben burada Anadolu Hastanesi yöneticilerine bu program gereği bize eşlik eden AFAD ekiplerine, yangına müdahale eden yangın söndürme eğitimi almış Anadolu Hastanesi personeline, emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murat YILDIRIM
Murat YILDIRIM - 3 yıl Önce

Şu tatbikat haberlerinde gerçeğini aratmadı söyleminden vazgeçin. Kimse afetin gerçeğini aramıyor. Lütfen.

SIRADAKİ HABER

banner137