Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8’lik depremde burada 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 25 binden fazla konut ağır hasar gördü.

Depremde en çok can kaybı ise merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi’nde bulunan Dilek Sitesinde oldu, burada 14 kişi yaşamını yitirdi.

Çöken binada anne 29 yaşındaki Fatma Yıldız ve oğlu 2 yaşındaki Doruk Abbas Yıldız'ın cansız bedenleri çıkartılırken diğer oğlu 9 yaşındaki Miraç Yıldız ise sağ olarak kurtarılmıştı.

Elazığ'da 150 İşçi Alımın Kura Sonuçları Açıklandı Elazığ'da 150 İşçi Alımın Kura Sonuçları Açıklandı

Dede 63 yaşındaki Abbas Yıldız gelini ve torununu kaybedişinin 3’üncü yılında acı anları anlattı.

YILDIZ: DEPREMLER ÖLDÜRMÜYOR BETON YIĞINLARI ÖLDÜRÜYOR

Abbas Yıldız, ''Hiçbir zaman depremin yaraları unutulmuyor. Sürsürü bölgesine halen daha uğramıyoruz. Cumhurbaşkanımız, depremler insanları öldürmüyor betonlar öldürüyor demişti. Kentsel dönüşümler artsa, daha iyi olur. Depremler öldürmüyor beton yığınları öldürüyor. 94’ten beri Elazığ’dayız. Bizim o yıkılan Dilek Sitesi 1986 yapımıdır. Orada sıkıntı vardı. Zaman zaman kentsel dönüşüme sokalım diyorduk. Kat yüksekliği verilmiyordu. Sürsürü Mahallesi deprem bölgesi. Elazığ’ın 3’te 2’si gitti. 25 bine konut yapıldı” diye konuştu.