24 Ocak depreminin 1. Seneyi devriyesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ’a geldi.

Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyet depremin ardından yapılan konutlarda incelemelerde bulundular.

Bizmişen Mahallesi’nde yapılan konutların incelenmesi esnasında AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları açıklama yaptılar.

BULUT: HUMMALI BİR ÇALIŞMA BAŞLATILMIŞ

AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, “Saygı değer basın mensubu arkadaşlar hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Bugün tabi farklı duygular içerisindeyiz. Tam depremin üzerinden 1 yıl geçti. Bugün 24 ocak 2021 birkaç saat sonra yani 20.55 sularında olmuştu deprem. Tabi böyle olunca da bir duygu karmaşıklığı içeresindeyiz. Ama Allah’a hamd olsun ki dün yıkılan binaların önünde ekiple birlikteydik. Bugün yapılan, bitmiş teslim edilmiş binaların önünde bu konuşmayı yapıyoruz. Tabi bu güçlü devlet olmanın bize getirmiş olduğu bir şey. Ve yine şükür ediyoruz ki bu kadar güçlü devletimiz var. Canı yanan bir toplumun can kaybını gidermek mümkün değil ama mal kaybını en kısa sürede teminat altına alabilmiş güçlü bir iktidara sahibiz. Daha bir yıl geçmesine rağmen bugün yaklaşık 8 bin tane konutumuz teslim aşamasına gelmiş. 3 bin tanesi teslim edilmiş yaklaşık birkaç ay sonrada 20 bin tane konutun hepsinin teslim edileceği hummalı bir çalışma başlatılmış. Ben bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bakanlarımıza da çok teşekkür ederim özellikle Çevre ve Şehircilik bakanımıza, İçişleri bakanımıza burada acımızı bizimle bir dönem paylaşan sağlık bakanımıza ve bakanlıklarımız bütün çalışanlarına çok teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BULUT: GERİ KALAN KISIMLARDA BİRKAÇ AY SONRA TESLİM EDİLECEK

Milletvekili Bulut, “Gerçekten hummalı bir çalışma ortaya koydular. 1 yıl önce bu konutlar şu kadar zamanda teslim edilecek denildiğinde belki pek çok kişiye afaki gelmişti. 6. ayda 7. ayda teslimler başladı. İnsanlar sekizinci aydan sonra konutlarına taşınmaya başladı. Ve inşallah geri kalan kısımlarda birkaç ay sonra teslim edilecek. Elbette ki eksiklikler oluşacak elbette ki ufak tefek sıkıntılar olacak. Çünkü çok kolay bir şeyden bahsetmiyoruz. Çok büyük bir organizasyondan bahsediyoruz yaklaşık 20 bin tane konutun yapılmasından bahsediyoruz. Bu da 100 bin nüfus demek. Elazığ’da yeni bir şehir inşa edildi ve çok kısa zaman içerisinde inşa edildi. Burada herkesin çok büyük emeği oldu. Belediye başkanımız yanımızda kendilerine de çok teşekkür ediyoruz. Elazığ belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz onlarda hummalı çalışmanın bir parçası oldu. Milletvekili arkadaşlarımıza sayın valimize bu konuda bütün Elazığ halkına çok teşekkür ediyoruz. Biz bunun üzerinden hep birlikte geldik birlikte mücadele ederek geldik. Rabbim tekrar yaşatmasın” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: ELAZIĞ’IMIZIN HER SOKAĞI HER MAHALLESİ ADIM ADIM, KARIŞ KARIŞ GEZİLDİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “24 Ocak depreminin seneyi devriyesindeyiz. Tam 1 yıl geçti. 24 ocak tarihinde saat 20.55’de 6.8 şiddetinde ki depremin akabinde bizler yerelde valiliğimiz belediyemiz ekiplerimiz ile birlikte hızlı bir şekilde kriz masasına geçerek şehrimizde yaşanan afet sonrası sıkıntıları giderebilmek adına ve tespitlerin yapılabilmesi adına kriz masasını oluşturduk. Ve hemen akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 3 bakanımız ilimize teşrif ettiler. Ve hızlı bir şekilde yaraların sarılabilmesi adına çalışmalar başlatıldı. Hızlı bir şekilde yaraların sarılması istenirken, aynı zamanda şehrin yeniden planlanması adına da hummalı bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmada sayın milletvekillerimizin çok büyük gayretleri oldu. Çevre ve şehirciliğin üstün gayretleri, içişleri bakanımızın üstün gayretleri oldu. Elazığ’ımızın her sokağı her mahallesi adım adım, karış karış gezildi. Yeniden planlanma açısından projeler başlatıldı. Bir taraftan yıkımlar bir taraftan yeniden inşa edilecek konutların projeleri ihaleye hazırlandı” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: TÜM EKİBİMİZLE BİRLİKTE SAHADAYDIK

Başkan Şerifoğulları, “Bugün gelmiş olduğumuz noktada 20 bin konutu yapımı devam ediyor ve 2 bin 500 konutun teslimatı yapılmış ve Allah nasip ederse yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifleriyle birlikte yeni konutlarının hak sahiplerine verilme töreni ilimizde gerçekleşecek ben bu anlamda özelikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve sağlık bakanımız Fahrettin Koca’ya ve tüm bakanlık personellerine sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Bizler yerel yönetimler olarak Elazığ Belediyesi çalışanları olarak ilk saatlerden itibaren bugüne kadar gelmiş olduğumuz süre zarfında şehrimizin güvenilir binalar yapılması adına ve şehrimizin yeniden inşaatı halinde tüm ekibimizle birlikte sahadaydık. Bundan sonraki süreçlerde de bizler şehrimizin güzelleşmesi daha müreffeh bir şehir haline gelmesi adına çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan taleplerimiz isteklerimiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın Elazığ’a bakışı çok farklı, gölündeki yeri çok farklı ve yarın inşallah ilimize de müjdeler vererek hak sahiplerine anahtar teslimi için güzel bir şekilde ağırlayacağız. . Sayın Cumhurbaşkanımıza katkılarından dolayı şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.