Mediline Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, Transkraniyal Manyetik Uyarım-Stimulasyon (TMS) cihazı ile ilaçsız tedavi yöntemine başladıklarını belirtti.

BALIBEY:YENİ BİR CİHAZ İLE BULUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Dr. Hakan Balıbey, yaptığı açıklamada, “Şehrimizi sağlık alanında yeni bir cihaz ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Transkraniyal doğru akım tedavisi, noninvaziv bir beyin uyarım yöntemidir. Kafatasına yaklaştırılan elektrotlar arasından doğru akım geçirilerek uygulanan bir tedavi şekildir. Elektrodlar arasından geçen genellikle 1-2 mA civarındadır. Girişimsel olmaması ve ucuz bir yöntem olması nedeniyle son 10 yılda giderek artan şekilde kullanılan etkinliği kanıtlanmış yöntemdir. Ağrısız bir uygulamadır. Günümüzde beyni olumlu yönlerde etkileyen tedavi şekilleri giderek artmaktadır. Çoğu nörolojik ve psikiyatrik hastalıkların temelinde beynin gelişimini etkileyen süreçler vardır. Bu cihaz ile sağlanan iyilik hali sadece hastalara değil sağlıklı bireylere de uygulanabilir.  Bu cihaz ile yapılan bir takım hastalık tedavilerine ABD Gıda ve ilaç Dairesi (FDA)  tarafından ruhsat verilmiştir” dedi.

Hastalar için büyük bir tedavi olanağı diyen Doç. Dr. Balıbey, cihazın hangi rahatsızlıklarda kullanıldığıyla da ilgili bilgi verdi.