24 Ocak depreminde evlerin hasar aldığı dereboğazı köyü sakinleri, yeni yapılacak deprem konutlarının 5 km uzaklığa yapılmasına tepki göstererek,  yetkililere seslendi.

CEVHER: EVLERİMİZİ KENDİ KÖYÜMÜZDE YAPSINLAR

Dereboğazı Köyü Muhtarı Hayati Cevher, “24 Ocak 2020’de bir deprem geçirdik. Köyümüzde bu depremde büyük bir hasar gördü. Ağır hasarlı konutlarımız oldu. Bir yıl bize yer belirlediler çay yatağında. Bizi oyaladılar ‘ha bugün ha yarın yapılacak’ diyerek. Şu anda da 2-3 kilometre uzağa verdiler bizi. Şu anda köy halkı, köylü istemiyor. Herkes kendi yerinden istiyor. Kendi yerinde olmuyorsa şehirde veya mümkün bir yerde verilmesini istiyorlar. Sayın valimden, sayın milletvekillerimden hepsinin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Gerçekten beni bıktırdılar. Hak sahipleri beni araya araya ben bıktım. Cevap veremiyorum. Adamlar haklı. Gerçekten mağdur. Adamın suyu var, bahçesi var, sebzesi var, evi yok, çadırda kalıyor. Adam bıkmış yani. Bende daha usandım bundan. Yapılacak bir şey yok. Ya köyde yapılsın herkesin konutu kendi yerinde yapılsın. Benim köyümde eğer müsait toplu bir yer

yoksa hiçbir köyde yok. Yan köyün yerinde herkesin konutları yerinde. Toplu bir yer osun. Benim köyümde her tarafta müsait yer var. Bu köyde olan müsait yer hiçbir köyde yok. Yapılmasını diliyorum. Onun için vatandaşların davarı var, suyu var, bahçeleri var. 5 kilometre her gün gelip gidecek o vatandaş” ifadelerini kullandı.