Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatmak için Elazığ’da ilk mitingini gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstasyon meydanından Elazığ vatandaşına sesleniyor. Miting alanında ilk olarak 18 Mart Çanakkale Şehitleri için saygı duruşunda duruldu ve ardından istiklal marşı okundu.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

16 Nisan anayasa referandumu münasebetiyle sizlerle birlikte olmak gurur duyuyorum. En son 2015 yılında gelmiştim. O günden bugüne hasretimiz aşama aşama büyüdü Gakkoşlar sevdalılarını bekledi sevdalılar onları görmeyi diledi. Vuslat güneşi doğdu. Elazığ yeniden doğruldu. Elazığ tek yürek halinde buraya akmış. Fırat’ın birlik ve beraberliğe akan suları Elâzığ’a kan vermiş. Bugün ki miting organizasyonun da emek veren dava arkadaşımızı yürekten kutluyorum. Gakkoşlar aziz dava arkadaşlarım burada ekmek bölüşüldü sadakat büyütüldü. Acı ve sevinçler paylaşıldı ama bölücülüğe izin çıkmadı etnik ve mezhep ayrımcılığına müsaade edilmedi. Kürt kardeşlerim Türkiye dedi. Bozguncular Elazığ’da hüsranla karşılaştı. Vegabet Elazığ hak yolu yeri ecdad yoludur. Bu topraklarda düşman tutulamaz bu topraklarda nifak yaşanamaz. Gakkoşlar dost canlısıdır babacandır sözünü eri, milletinin neferidir.

“ANKARA’NIN IŞIKLARI SÖNMÜŞ İHANETİN IŞIKLARI YANIYORDU”

Fetö 15 Temmuz akşamın harekete geçip şerefli Türk askerinin kamuflajına saklandılar. Bunların yaratılmışların en alçağıdır. Savaş uçaklarımızı gasp edip bomba attılar. Üzerimize kurşun yağdırdılar. Milli birliğimizi çürütmek istediler. İç savaşa hizmet ettiler. Türkiye böylesi bir ihaneti hiç görmedi. Türkiye böyle bir zillete hiç düşmedi kuşkunuz olmasın 15 Temmuz haçlı planıydı. Tankın önüne millet iradesi sere serpe yattı darbe teşebbüsüne 80 milyon direndi. Fetö şiddeti sürerken IŞİD, PKK ülkemize girmek için fırsat kolluyorlardı. Bu Türkiye’yi yok etme girişimiydi. Birbirimize düşecektik. Milletten ve vatandan olacaktık. Rahmetli senaryonun özü buydu. Ankara’nın ışıkları sönmüş ihanetin ışıkları yanıyordu. Milliyetçi hareket partisi ise haine zalime meydan okuyarak korkusuzca ayakta vatan görevi başındaydı. O geceyi hepimiz yaşadık. Şehadete inanmış ölüme, kafa tutmuş millet evlatları el mi yaman Elazığ mı yaman tüm dünya görmüştür.

“ARAMIZDA ÇIKAN ÇÜRÜKLERE BAKMAYIN”

Türk milleti istiklaline sahip çıktı. Türkiye uçurumdan el birliği ile kurtarıldı isyan bastırıldı Türkiye ipten alındı. Dedik ki Türkiye bu şekilde gidemez. Türkiye kaybedebilir dedik uzlaşma çağrısı yaptık. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışı ile hareket ettik. Sonunda adalet ve kalkınma partisi ile 18 maddelik anaysa değişikliği üzerinde anlaştık. Aramızda çıkan çürüklere bakmayın. ilkelerimizden taviz vermedik. Sistemin yeniden inşasını zorunlu gördük. Tüm dünya üzerimize gelirken çatışıp ayrı düşemezdik. Almanya diğer Avrupa ülkelerinin yaptıklarını görüyorsunuz. Hollanda 16 nisan referandumundan korktu cephe aldı. Dışişleri bakanımızın uçuş iznini iptal ettiler.

“EVETLER DÜŞMANLARI TİR TİR TİTRETECEKTİR”

Hollanda yönetimi bu ülkede hayat ve yaşam mücadelesi veren itlerini saldı. Türkiye’de sistem değişecek. Avrupa’da tahtlar sallanacak. Bu yüzden monarşi yönetimler rahatsızdır. 16 Nisan’da kaybedecekler. Yolumuza taş koymak isteyenler sistem değişikliğini hazmedemeyenler dağılacak. 16 Nisan’da Türkiye kazanacak. Muhteşem iradesi ile geleceğini şekillendirecektir. Gakkkoşlar 16 Nisan’da gereğini yapacak mı? İradesine sahip çıkacak mı? Bu evetler Türk düşmanlarını tir tir titretecektir. Bu hedefler, işgal, plan yapanlara tokat olacaktır. Değerli Elazığlılar bizim için hem evet hem hayır diyenler birdir. Bu defa hayır da hayır yoktur. Bu sistemle bağımsızlığın yanında tarafsızlık da olacak. Tek adam olacak diyenler cahildir. Biz istiklalimizi muhafaza etmek için 16 Nisan’da evet diyoruz. Yeşeren sistem tartışmalarını bitirmek için evet diyoruz. Biz 7 düvele karşı daha güçlü devlet daha mutlu millet için evet kararındayız oturup konuşmazsak ayırıp çatıştıracaklar. TBMM aktif olduğu bir sistem kurmazsak 15 Temmuzda harekete geçenler tekrar suikast yapacaklar. Biz tarafız biz 48 yıldır hakkın hukukun tarafıyız. Namussuzlar bunu anlamayacaklar. Türk devlet geleneği neyi inşa ediyorsa onu yapacağız orada olacağız.

“ÇANAKKALE AVRUPALILARIN HÜSRANIDIR”

Bugünü anlamak için Çanakkale’ye bakmak gerekmektedir. Çanakkale Avrupalıların hüsranıdır. Türkiye’nin Çanakkale ruhu 15 Temmuz’da ortaya çıkmıştır. Türk milletinin saflarını koruyanlar onların işgal emellerini ortaya çıkarmalarına fırsat vermemiştir. Tam 102 yıl önce Çanakkale’de de başarılamayan ancak Sevr’e dayatılanlar Türk milletini bölemeyecekler. Biz vatan kaybına asla müsaade edemeyiz. Rengini şehitlerimizin kanından almış bayrağımız düşmesini asla sineye çekemeyiz, çünkü biz Türk milletiyiz. Biz dayatmaları reddetmek için varız, var olmaya devam edeceğiz. Bu nedenle Çanakkale’nin her karış toprağı bir yiğidin yattığı bir var oluş savaşıdır. Elbette ki Türk milletine biçilen kefeni yırtmak için kınalı şehidin muhteşem destanının adıdır Çanakkale.

“ELAZIĞ’I GEÇEMEZSİN”

Elazığ’ın yetiştirdiği Fethi Sekin’e Allahtan rahmet diliyorum. Çanakkale bizlerin vicdanında sonsuza kadar yaşatılacaktır. Alayını uyarıyorum sakın yanlış yapmayın. İş birlikçilerine bakarak Türk milletini çaresiz sanmayınız. Türk milleti, MHP, Gakkoş dimdik ayakta ayağını denk al. Elazığ’ı geçemezsin. Bin yıllık kardeşliği kıramazsın. Biliniz ilk siper Çanakkale son siper MHP. Devlet, vatan, millet, bayrak tektir. Türkiye herkesindir. Kendimize güvenip milletimize inanıyoruz. Ezik durmak yok. Boyun bükmek yok. Çanakkale’yi akıldan çıkarmak asla yok. Hep birlikte Türk milletiyiz. Önümüze bakacağız. Hep birlikte el ele olacağız. Konu vatansa siyaset ikinci plandadır. Bizim sevdamız Türkiye’dir. Kökeni, mezhebi ne olursa olsun hep birliktedir.

Sizler tarihin bağrına saklanan okun keskin kılıcısınız. Arap Babanın, Balak Gazi’nin anıları hala tütüyor. Başaramayacağın hiçbir şey yok. Yine yaparsın, yapmalısın ve yapacaksın. 16 Nisan’da sandıkta evet mührünü vurmalısın. 15 Temmuzun suç ortalıklarının oyununu bozmaya vakit gelmiştir. Bu zaman 16 Nisan’dır. Sonuna kadar millet, sonsuza kadar irademiz evet yine evet.