Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen; Çalışma Genel Müdürlüğü’nün ;Operasyon yararlanıcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu dezavantajlı kişilerin Sosyal Entegrasyonu  ile İstihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı altında yer alan Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülen “İstihdam ve Girişimcilik Amaçlı Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim ve Uygulama Merkezi Projesi  kapanış programı  ve sertifika töreni düzenlendi.

Törene,Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ,ETSO Başkanı İdris Alan,Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ,Emniyet Müdürü Doğan Cangül ve çok sayıda davetli katıldı.

"Katılım Sağlayan Öğrencilere Teşekkür Ediyorum"

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Burada girişimcilik işletme, tarım ve hayvancılık, muhasebe gıda yani tüm sektörlerden 5 tane hocalarımız ile gerçekleşti. Öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum düzenli olarak katılım sağaldılar. Öğrencilerimizin bir kısmı kendi imkanları ile bu sertifikaları dışında iş bulma imaknı buldular. Bir kısım da iş kurmaya başladı. Bu bizi sevindiriyor. Ayrıca belediye başkanımız eski valimiz, milletvekillerimiz programı yerinde incelediler. Kursiyerlerimize de iş kurmada size destek olacağız söylentileri de oldu” ifadelerini kullandı.  

Kursiyerler adına yapılan konuşmalarda,kurs sürecinde alınan eğitimlerle ilgili bilgi verildi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “ Bu projeyle girişimcilikle, istihdama katkı sağlanacağını aktararak “ Bu kursu anlamlı kılan ve bu kurs neticesinde sizleri geleceğe taşıyan açtığınız iş yerlerinde çalıştıracağınız isimlerdir. İş sahibi olacaksınız iş yeri açacaksınız ve yanınızda diğerlerini çalıştırıp istihdama bir katkı sağlamış olacaksınız” dedi.


"Elazığ'ın Kimliğini Koruyalım"

Elazığ’ın markalaştığını ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım’daodaktif çalışılması gerektiğini belirterek “ Bu gün geleneksel  Dünya’da ki merkezlere baktığımız zaman bunun üzerine yükseldiğini görürsünüz. Dolayısıyla bu varlığı lığımızı bu potansiyelimiz değerlendirmemiz lazım. Zira hem övündüğümüz tarihi bir bakiyemiz var geçmişimiz var. Harput gibi bir medeniyetimiz medeniyet değerimiz var. Tarihi derinliğimiz ve zenginliğimiz var. Bunun yanında müthiş bir insan kaynağımız var. Elazığ’ın demokrasisi bozulmamış. Sapa sağlam ayakta duran bir şehir. Kimliğini muhafaza eden bir şehir. O muhafazakâr duruşunu geçmişten bu yana biriktirdiği o duruşu devam ettiren o mirasına çıkan bir şehir. Dolayısıyla bu şehrin kimliğine sahip çıkalım. Bu kimliğini iyi koruyalım bu sosyolojik yapısını iyi muhafaza edelim ve kıymetini bilelim” diye anlattı.

Girişimciliğin önemli bir kavram olduğunu ve devletinde artık girişimci olacağını dile getiren Vali Kaldırım;devlet yatırımcının önüne turkuaz halıyı serecek” diye konuştu.

Programda, projeye destek olanlara da teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülen “İstihdam ve Girişimcilik Amaçlı Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim ve Uygulama Merkezi Projesine katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.