Dikilen Her Bir Fidanda Şehitlerimizin Adı Yaşatılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında başlattığı “Mercan Seferberliği” çerçevesinde Elazığ’da oluşturulan mercan ormanına helikopter kazasında şehit düşen 11 askerimiz için fidan dikildi.

Dikilen Her Bir Fidanda Şehitlerimizin Adı Yaşatılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında başlattığı Mercan Seferberliği çerçevesinde oluşturulan Mercan Ormanları’na 4 Mart tarihinde helikopter kazasında şehit düşen 11 askerimiz için fidan dikildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Mercan Seferberliği ile kadına yönelik şiddetle mücadele etmekle beraber kadınlarının kendi hikayelerini yazabilmeleri için fırsatlar sunma, karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarını sağlamak hedefleniyor..

Elazığ’da oluşturulan mercan ormanına fidan dikim törenine Vali Erkaya Yırık,

Eşi Ayşe Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın eşi Arzu Şerifoğulları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ve kurum temsilcileri katıldı.

Vali Erkaya Yırık, dikilen fidanlara şehit düşen 8’inci Kolordu Komutanımız Osman Erbaş ve 10 şehidimizin adlarının verildiğini söyleyerek, şehitlerimizin isimlerinin başka alanlarda da yaşatılacağını söyledi.

YIRIK: ÜMİT EDİYORUM Kİ BİR DAHA BÖYLE KAZALAR YAŞANMAZ

Vali Erkaya Yırık, “Güzel insan Osman Erbaş’ın adını ve tüm şehitlerimizin adını buradaki ormanda ağaçlarla yaşatacak inşallah. Ben kendilerine Allahtan rahmet diliyorum. Gerçekten hepimizde büyük bir eksiklik bir boşluk bıraktı. Ümit ediyorum ki bir daha böyle kazalar yaşanmaz. Ben bundan sonraki süreçte bununda müjdesini vereyim korgeneralimizin ve şehitlerimizin isimleri de inşallah gerek Elazığ’da olsun gerek memleketlerinde olsun kamu kurumlarında diğer hizmetlerde bir takım çalışmalarda yaşatılacak” diye ifade etti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, kadına şiddetin artmasının kendini ürperttiğini söyledi. 

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Helikopter kazasında şehit düşen Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’ın yüce gönüllü bir insan olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021, 18:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mesut
Mesut - 3 yıl Önce

Harput Muhtarı Ağaç dikildiği için kızmasın sonra adam Harputta her yere TOKİ ev yapsın diyor da o bakımdan,

SIRADAKİ HABER

banner137