Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Daş…

60 yaşında.

Bir süredir Covid- 19 tedavisi gören Daş, sabah saatlerinde yakalandığı hastalığına yenik düştü.

Daş’ın vefat haberi ailesi başta olmak üzere yakınlarını, eğitim camiasını, öğrencilerini ve sevenlerini yasa boğdu.

Merhum Daş için öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Daş, kılınan cenaze namazının ardından Harput’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Aile taziyeleri telefonla kabul edecek.

Milli ve manevi değerlere duyarlılığı, güler yüzlü kişiliğiyle sevenlerinin gönlünde ayrı bir yere sahip olan Abdurrahman Daş, zaman zaman Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan Ferhat Polat’ın hazırlayıp sunduğu Güldeste programına da konuk olmuştu.

Merhum Daş’dan geriye şimdi bu görüntüler kaldı. 

Elazığ ve ülke meselelerine duyarlılığı ile bilinen Merhum Daş, 1960 yılında Pertek’te doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Elazığ’da tamamladı. 1981 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1 yıl sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak MEB bünyesine göreve başladı. 1995 yılına kadar MEB bünyesindeki çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Bu arada 1996'da Yüksek Lisans Tezini "Isparta Tarihi ve Günümüz İnanç Coğrafyası" konusu ile Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Doktorasını 2003 yılında  "Osmanlılarda Münşaat Geleneği ve Hoca Saadettin Efendi'nin Hayatı, Eserleri ve Münşaatı" konusuyla Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Kültürel faaliyetlerde sık sık yer alan daş, ilin sorunlarının çözümüne katkı sunmak için çeşitli STK'larda aktif rol oynadı.2019 yılında doçent olan Abdurrahman Daş evli ve iki kız babasıdır.

Medya grubumuz olarak Merhum Abdurrahman Daş’a Allah'tan rahmet, ailesi başta olmak üzere yakınlarına ve eğitim camiasına baş sağlığı ve sabır diliyoruz.