İçişleri Bakanı Soylu’nun terörle mücadele ve göçe ilişkin açıklamalarını içeren sayıda Aydemir’in de makalesi yayımlanarak terör, ulusaltı çatışma, yumuşak güç ve çeşitli konularda gelişmeler derinlemesine analiz edildi.

M5 Dergisinin Haziran sayısında “Terörizmle Mücadelede Yeni Boyut: Bilişsel Savaş” konusunu ele alan Aydemir, yeni yazısında ise vekâlet savaşlarında taban örgütlenmesinin ve yumuşak gücün kullanımını anlattı. Aydemir, taban örgütlenmesi sonrasında isyanların, isyancı çatışmaların çıktığını belirterek vekâlet savaşlarında performans ölçümleri ve etkililik ölçümlerinin değerlendirme açısından gerekli olduğunun altını çizdi.

Vekâlet savaşlarında sert gücün tek başına yeterli olmadığını ifade eden Aydemir, yumuşak gücün bir silah olduğunu ve yumuşak güç aracıyla dolaylı saldırı gerçekleşebileceğini dile getirdi.

Büyük güçlerin çoğu zaman doğrudan muharebe dışında karmaşık nüfuz operasyonları yürüttüğü ve vekil güçleri desteklediğini vurgulayan Aydemir, derinlemesine operasyonel yaklaşımda yumuşak güce yönelmenin mühim olduğuna değindi.