Korona virüsü atlatanlarda aylar geçse de yeni rahatsızlıkların ortaya çıkabiliyor. Bu rahatsızlıkların en başında karaciğer, kalp ve ruhsal hastalıklar yer alıyor.

Mediline Hastanesi Uzmanı Psikiyatrist Doç. Dr. Hakan Balıbey, baş ve vücut ağırları, halsizlik, keyifsizlik hali, uyku problemleri, depresyon, kaygı ve endişenin korona ile birlikte yaygın olarak görülmeye başlandığını söyledi.

BALIBEY: ÖZELLİKLE BAŞ AĞRILARINA RASTLIYORUZ

Psikiyatrist Doç. Dr. Hakan Balıbey, “ Özellikle baş ağrılarına rastlıyoruz. %40’ında gecikmiş baş ağrıları ya da vücut ağrıları olabiliyor. %60’ında ise halsizlik, isteksizlik, keyifsizlik hali olabiliyor. %26’sında yapılan araştırmalara göre uyku problemleri, uykuya başlama, uykuyu sürdürmede problemler erken uyuma gibi uyku problemlerine sıklıkla görebiliyoruz.” dedi.

Bu tür belirtilerde genellikle yanlış polikliniklere başvurulduğunu ifade eden Balıbey, vatandaşların mutlaka uzman bir doktora görünmesi gerektiğini kaydetti.

BALIBEY: BİZ MÜDAHALE EDİP DÜZELTEBİLİYORUZ

Psikiyatrist Doç. Dr. Hakan Balıbey, “Belirtiler için hastalar başka bir kliniklere özellikle dahiliye veya başka kliniklere gitmektedirler. Bunlar psikiyatrik belirtilerdir. Psikiyatrik problemler 2. Sırada yer almaktadır. Covid’de uzun vadeli etkilerinde, gecikmiş covid belirtilerinde psikiyatrik sorunlar çok önemlidir. Bunlara biz müdahale edip düzeltebiliyoruz. Uyku sorunları başka sorunlarada ilerleyen vadelerde yol açabiliyor. Obezite gibi kalp hastalıkları gibi damar sertleşmesi gibi sorunlara yol açabilmektedir. Uykuları düzeltmemiz lazım.” dedi.