Dolandırıcılar bu kez de araç kiralama firması olarak kendilerini tanıtıp yüzlerce insanı mağdur etti.

Müşterileri ile telefon üzerinden iletişim kuruyor, IBAN’a para yatırılması halinde aracın vale ile gönderileceğini söyleyip insanları dolandırıyorlar.

Dolandırıcıların mağdur ettiği isimlerden biri de oto kiralama işletmecisi sahibi Yunus Demirdağ.. Çünkü dolandırıcılar, Demirdağ’ın işletmesinin adını kullanarak, vatandaşları dolandırıyor..

Demirbağ, suç duyurusunda bulunmuş fakat henüz bir sonuç yok. Dolandırıcılar, hırsızlıklarına devam ediyor.

DEMİRDAĞ: SİSTEM KURMUŞLAR

Vatandaşları dikkatli olmaya davet eden Demirdağ, “Yaklaşık 1 hafta önce bu tarzda bir şikayet aldık biz. Ama ismimiz geçmiyordu. O yüzden gerekli mercilere şikayette bulunmadık. İki gün önce bir arkadaşımız, bir müşterimiz bizi aradı. WhatsApp’dan iletişim haline geçmişler ismimizi kullanan bir firmayla. Türkiye çağında 81 ilde faaliyet gösteren kurumsal bir firma kimliğinde. Bu firma arkadaşımızla irtibat haline geçip ofisinin yerini tarif ediyor, daha sonra araçları elden teslim etmiyoruz, vale hizmetimiz var kapınıza teslim ediyoruz tarzında bir sistem kurmuşlar. Vale hizmetini vermemiz için de aracın ödemesini önden göndermeniz lazım diyorlar. Faturayı biz sizin adınıza kesiyoruz, faturayla birlikte araçları teslim alıyorsunuz. Bu duruma düşen, mağdur olan çok arkadaşımız oldu. Emniyette siber suçlara suç duyurusunda bulunduk. Gerekli işlemler yapılıyor. İsmimizden ötürü. Bu tip dolandırıcılar ülkenin her yerinde var. Önünü de alamıyorlar. Gerekli işlemlerin yapılmasını rica ediyoruz emniyetimizden” ifadelerini kullandı.

Elazigsonhaber Editörü ve muhabirimiz Sıtkı Taşel de, araç kiralama bahanesiyle dolandırıcılarla görüştü.. Muhabirimizin, dolandırıcılık yaptıklarını sorması ise, karşı taraf telefonu kapatıp, arkadaşımızın numarasını engelleyip, tehdit etti.

VİDEO