Anadolu Realist Gençliği Hareketi Derneği, sosyal sorumluluk çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, down sendromlu çocuklarla birlikte resim sergisi düzenledi. Resimler Ahmet Aytar meydanında sergileniyor.

“Mutlu Bir Dünya” ismini taşıyan sergi açılışına; Açılışa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Hazarsam Başkanı Bilal Çoban, Beyazay Derneği Başkanı Naci Demirpolat, Ömer Bilginoğlu Erkek yurdu Müdürü Kayahan Topal katıldı.

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit, “Bugün önemli bir projeye imza atıyoruz. Aslında sürekli karşılaştığımız görmezden geldiğimiz insanlar var. Onlarda engelli kardeşlerimiz, down sendromlu kardeşlerimiz ve onlara nasıl bir dünya istersiniz sorusunu sorduk ve onlarda kalemleriyle, yürekleriyle kağıda döktüler” ifadelerini kullandı.

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Eğitim Fakültesi temsilcisi Burcu Demir, down sendromlu çocukların tek isteklerinin sevgi ve ilgi olduğunu belirterek, “Çocuklarımız bize kendilerini renklerle, çizgilerle ve şekillerle kendilerini ifade etmelerini sağladık” dedi.

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar’a resim hediye etti.