Dr. Önsel Öner: Akciğer Kanseri Günümüzde Giderek Artmaktadır

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doktor Öğretim Üyesi Önsel Öner, Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Önsel Öner: Akciğer Kanseri Günümüzde Giderek Artmaktadır

Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doktor Öğretim Üyesi Önsel Öner açıklama yaptı.

ÖNER: YAŞAM TARZI ÖNEMLİ

Dr. Öner, akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak karşımıza çıktığını, özellikle sigara kullanımı, yaşam tarzı, diyet, çevre faktörleri gibi bir çok altta yatan nedenler olduğunu, akciğer kanserinin genelde nefes darlığı, öksürük, balgam, hızlı kilo kaybı gibi bulgularla kendini gösterdiğini söyleyerek bu belirtileri gösteren hastaların en yakın aile hekimine veya göğüs hastalıkları uzmanına görünmelerinde fayda olduğunu dile getirdi.

Doktor Öğretim Üyesi Önsel Öner, değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü bir yaşamın elimizde olduğunun altını çizdi.

ÖNER: KOAH HASTALIĞININ EN BÜYÜK NEDENİ SİGARADIR

Göğüs hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doktor Öğretim Üyesi Önsel Öner, ayrıca  “Dünya KOAH Günü “ dolayısı ile de önemli açıklamalarda bulundu.

KOAH, yani Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı, akciğerlerde bulunan bronş ve alvollerin tıkanması sonucu solunum güçlüğü, nefes darlığı, göğüs ağrısı, balgam gibi belirtiler ile kendini gösteren kronik bir hastalıktır.

Sigara, hava kirliliği, toza ve dumana maruz kalınması KOAH için önemli risk faktörleridir. Uzun süreli sigara içen, nefes darlığı çeken, öksürük ve balgam şikâyetleri olan kişilerin en yakın bir sağlık kuruluşuna, özellikle Göğüs Hastalıkları Uzmanına görünmeleri son derece önemlidir diyen Dr. Önsel Öner, sigaradan ve çevresel etkenlerden uzak durmak, spor, egzersiz yapmak akciğer sağlığımız için önem arz etmektedir ifadesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137