Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ tarımın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ’da yapılması planlanan Hayvan Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen son nokta ile ilgili detayları anlattı.

“KISA ZAMANDA ELAZIĞ’A KAZANDIRACAĞIZ”

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ’da yapılması planlanan Hayvan Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen son nokta ile ilgili detayları anlatarak “Şu an özel şahısların ufak tefek yerleri var. İnşallah kısa zamanda onlarda veraset ilanları çıkarıyorlar. Biter bitmez inşallah 2018’de programa alınacağız. Sayın valimizde, siyasilerimizde ve bizlerde takip ediyoruz. Kısa zamanda Elazığ’a kazandıracağız. Oranın yatırımcısı hazırdır. Yer biter bitmez hemen en kısa zamanda orası inşallah faaliyete geçer” ifadelerini kullandı. 

“YATIRIM YAPMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Dumandağ, ülkede hayvancılığın ve tarımın desteklenmesine vurgu yaparak, dışa bağımlılıktan kurtulmak gerektiğini söyleyerek “tarım hayvancılıkta gerçekten yatırım yapmaya ihtiyacımız var. Biz hep sıcak paralarımızla dışardan gıdadan tut etimizden her şeyimizi ithal ediyoruz. Bir an önce bu ithalden kurtulmamız lazım. Bunun yolu yatırım üretim. Bu olmadan ithalden kurtulmamız zor olur” şeklinde konuştu.

“EN KISA ZAMANDA BUNLARDAN KURTULMAMIZ LAZIM”

Dumandağ açıklamasına “tarlada samanı yakana ceza verilmeli” sözünü de ekledi ve acı tabloyu gözler önüne sererek “ben yetkililerin yerinde olsam tarlada samanı yakan çiftçiye ceza yazacağım veya teşvikleri keseceğim. O samanlar toplanmıyor. Ateş vuruyorlar. Ateşte bir yandan bir sürü canlı yanıp gidiyor. Hem günahtır hem israftır. En kısa zamanda bunlardan kurtulmamız lazım” şeklinde ifade etti.   

“YATIRIMCILARIMIZA GÜZEL TEŞVİKLERLE GÜZEL DESTEKLERLE BUNLARDAN KURTULUR”

Başkan Dumandağ, yatırımcıya teşviklerin ve desteklerin verilmesi gerektiğinin altını çizerek “yatırımcıya güzel şartlar gelecek. Besicilerimize ve yatırımcılarımıza güzel teşviklerle güzel desteklerle bunlardan kurtulur. Eğer bu şekil devam ederse kısa zamandan bundan kurtulmamız zor olur. İnşallah bu yeni dönemde ciddi tedbirler alınacak. Bu yeni tedbirlerle beraber hepimizin temennisi ithalden kurtulmamız lazım. Hayvan ve hayvan ürünlerini et ve et ürünlerini ithalat yapmak zorunda kaldık. Bununda yolu üretim” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Dumandağ beklentilerini sıralayarak “Ham madde pahalı. Ham dana pahalı. Besici faizsiz bir para istiyor. Besicilerimizin çok iyi Türkiye genelinde ufak çaplı olan besiciler hep muhafazakar kesimdir. Bunlar bankalardan para alıp besi yapamıyorlar. Yapmayınca da elindeki sermayeler yetmiyor. Devletin bunları ya desteklemesi lazım ya da destekledikten sonra işi bilenlere vermeleri lazım. Rastgele değil de gerçekten bu işi yapan insanlara vermek lazım. Biz bunu zaman zaman dile getiriyoruz. Rastgele verdiğiniz zaman ciddi iş yapan insanlara da işi bilmeyenler sebep oluyorlar” şeklinde aktardı.