Elazığ ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ,basın toplantısı düzenleyerek, bayram öncesi ve süresince canlı hayvan pazarının durumuyla ilgili bilgi verdi.

Dumandağ,borsa olarak ilgili kurumlarla birlikte ciddi tedbirler aldıklarını belirterek “Bu tedbirler nelerdir yollar açıldı, gölgelikler yapıldı. Belediyemiz zabıtası özel güvenliği emniyetin özel güvenlikleri bayram sonrasına kadar orada çok ciddi tedbirler alındı. Orada kurban alanlar satanlar bizim gördüğümüz kadarıyla bir mağduriyet bir kavga bir gürültü olamadı. Satıcılar ile alıcılar arasında veya yer konusunda çok zaman kavağalar olur. Yaralılar olur. Ama bu bayram Allaha şükür kazasız belasız bir bayramı geride bıraktık. Bundan sonrada inşallah bundan güzel bayramlar olacağına inanıyorum” dedi.

Hayvan maliyetlerindeki artışın,fiyatları etkilediğini de ifade eden Mehmet Ali Dumandağ “ Hayvanların kendisi pahalı girdiler pahalı. Gelen alıcalar il içinden il dışından alıcalar herkes az kilolu bir dana alalım bütçemize uygun olsun . Dışarıdan gelen satıcılar bizim burada kurban alanlar onlar bile ufak hayvan almayı tercih ederler. Büyük başın ufağı tabi ki. İlimizde hayvan alanlar var tabi. 1000’e yakın da il dışına gönderdiğimiz kurbanlar var besicilerimiz tarafından. Burada da pazarımızda çiftçilerimizde hayvanlar satıldı. İstanbul’dan Elazığ’a giren hayvan geri geldiğini duymadım” diye söyledi.

Mehmet Ali Dumandağ bayram sonu değerlendirmelerini bu şekilde ifade etti.