Devlet Su İşleri 9.Bölge Müdürü Mahmut Dündar, göreve geldikten sonra 140 milyon liralık bütçeye ek 170 Milyon daha ilave ederek, tamamlanmaya projelere ağırlık verdiklerini söyledi.

DÜNDAR: 170 TRİLYON İLAVE BÜTÇE ALMAK SURETİYLE BÖLGEDEKİ YATIRIMLARIMIZI REALİZE ETTİK

Bölge Müdürü Dündar, “Bölge müdürü olarak göreve başladığımız andan itibaren burada çalışan arkadaşlarımızla da bir sinerji oluşturmak suretiyle Elazığ’ımızın, Bingöl, Malatya ve Tunceli illerimizdeki DSİ yatırımlarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştirmek, faydaya dönüştürmek ve vatandaşlarımızın istifadesine sunmak için yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabi uzun yılların çalışmaları vatandaşlarımızın da beklentileri de fazla. Onun için bizler çok hızlı bir şekilde bize sağlanan imkanlarla, bütçe imkanlarıyla bu yatırımları faydaya dönüştürmek için gayret gösteriyoruz arkadaşlarımızla birlikte. İnşallah geçen yıl Ağustos ayında malumunuz burada göreve başladım. O zaman bizim yaklaşık 140 milyon TL’lik bir yatırım bütçemiz vardı. Sene sonuna kadar geldiğimizde ilave yüzde 120 daha fazla bütçe almak suretiyle 170 trilyon ilave bütçe almak suretiyle bölgedeki yatırımlarımızı realize ettik. Bazı projeleri açılışa hazır hale getirdik. Bunların en önemlilerinden biri de Elazığ ilimizde bulunan Hamza Bey Barajı tamamlanarak su tutulma işlemi gerçekleştirildi. 81 kilometrelik içme suyu ishale hattı tamamlandı. Akabinde de arıtma tesisini de tamamlamak suretiyle hizmete hazır hale getirdik. Diğer taraftan da uzun yıllar devam eden Kanatlı Barajı’nda da kalan imalatları da hızlı bir şekilde tamamlayarak sulamaya hizmete aldık” ifadelerini kullandı.

DÜNDAR: SULAMADA FAZLA BİR SIKINTI YAŞAMIYORUZ

Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Bizim bölgemizde de baktığınız zaman yüzde 34-40’lara varan geçen yıllara göre daha az bir yağış söz konusu oldu. Şu anda Keban Barajı’mız ülkemizin önemli barajlarından biri. 3’te 2 doluluk oranına sahip durumda. Diğer tesislerimiz de aldığımız önlemler neticesinde sulamada fazla bir sıkıntı yaşatmamakla birlikte bir yağış azlığı söz konusu. Bunun için bu bölgedeki özellikle sulama ve içme suyu yatırımlarımızı hızlı bir şekilde faaliyete sokup o alandaki dar boğazı yaşamaması için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda da 2021 yılında sayın bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen sulamada hamle yılı çerçevesinde bu bölgemizdeki sulama projelerine öncelik verilmek suretiyle bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu anlamda bu yıl inşallah sağlanan ödeneklerle Kovancılar-Sarıcan sulamasını bitirip hizmete alacağız. Diğer taraftan Tatar Göleti sulamasını bitireceğiz” şeklinde konuştu.