Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar Elazığ’ın kangren haline gelen Uluova sulama projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DÜNDAR: ELEKTRİK BORÇLARININ ÖDENEMEMESİNDEN DOLAYI İŞLETME DEVAM ETTİRİLEMEMİŞ

Bölge Müdürü Dündar, “Uluova Elazığ’ımızın en önemli beklentisi olan bir ovamız. Orada vatandaşların geçmiş yıllarda 1980’li yıllarda sulamaya 1989 yılında sulamaya açılmış. 1999 yılına kadar bu sulama imkanından faydalanmış, pompajlı sulamadan. Ancak elektrik borçlarının ödenememesinden dolayı işletme devam ettirilememiş ve maalesef sulama gerçekleşmemiştir. Bu süreç içerisinde de bu nedenle bu Uluova’daki su ihtiyacı her dönem sürekli olarak gündeme haklı olarak getirilmekte ve bununla ilgili çalışmaların yapılması talep edilmektedir” ifadelerini kullandı.

DÜNDAR: SUYUYLA HERHANGİ BİR ENERJİ BEDELİ OLMAKSIZIN SULAMA İMKANINA KAVUŞTURUYORUZ

Amacımız Uluovayı cazibe merkezi haline getirmek diyen Dündar, “Uluova ile ilgili şu anda bizim yürüttüğümüz önemli projelerden bir tanesi bizim amacımız Uluova’yı cazibeli bir şekilde sulamak suretiyle vatandaşımızın elektrik borcu olmadan yani elektrik bedeli ödemeden daha ekonomik bir sulama yapmalarını temin amaçlı yürütülüyor. Bu anlamda bizim bir Hatunköy Barajı’mız var. Hatunköy Barajı’nın proje yapım ihalesini gerçekleştirdik. Bu sene inşallah projelerini yapacağız. 2022 yılında da inşaat kısmının yatırım programına almak suretiyle inşaatını başlatmak istiyoruz. Oradan gelecek olan suyla biz yaklaşık 55 bin dönüm araziyi cazibeli sulayabiliyoruz. Cazibeli suyla artık bu kot farkından dolayı da yılda yaklaşık 18 milyon kilowat/saat enerji üretileceğinden dolayı kendi enerjisiyle yine 60 bin dönüm daha sulayabiliyoruz. Yaklaşık 115 bin dönümlük araziyi kendi suyuyla herhangi bir enerji bedeli olmaksızın sulama imkanına kavuşturuyoruz” şeklinde konuştu.