Elazığ Türk Ocakları’nda “Dünden Bugüne Maziden Ati'ye Türk Milliyetçiliği” konulu konferans Hukukçu-Yazar Himmet Kayhan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Konferansa, STK Temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BULUT: MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞIMIZ IRKÇILIĞI REDDEDEN BİR KİŞİLİK ANLAYIŞI

Programda konuşan Türk Ocakları Başkanı Birol Bulut, “Hepinizin malum olduğu üzere bugün ülkemizde maalesef bir Türkçe ezan üzerinden, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden, Türk kimliği üzerinden maalesef artık aleni bir provokasyon olduğu açık bir şekilde prokatif eylemlerin artık sergilendiğini görüyoruz, gözlemliyoruz. Dolayısıyla dünyanın hiçbir bölgesinde hiçbir ülke buna gelişmiş, gelişmekte olan, az gelişmiş, üçüncü dünya ülkesi bile milli kimliğini tartışmaya açma gibi bir yanlışa düşmemiştir. Biz bunun yanlış olduğunu söylüyoruz, söyleyeceğiz. Dolayısıyla biz Türk Milliyetçiliği yaparken, bizim Milliyetçilik anlayışımız ırkçılığı reddeden bir kişilik anlayışı, bir medeniyeti temsil eden bir Milliyetçilik anlayışı. Dolayısıyla bu konuda özellikle eğitim programlarının Sivil Tolum Kuruluşların, uzun vadeli kalkınma projelerinin bile çok uzun yıllar alarak milli kimlik oluşturma çabasını bir siyasetçinin ağzından çıkan bir söze kurban etmememiz gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

BULUT: BU MİLLET İÇİN YAPMIŞ OLDUĞU MÜCADELEYİ DİKKATE ALIYORUZ

Birol Bulut, “Atatürk üzerinden işte Atatürk’ün büstlerine yapılan saldırıları da kabul etmemiz mümkün değil. Hepimiz insanız, kimse Atatürk’ü putlaştırmıyor. Dolayısıyla bizim için Atatürk’ün de kıymeti çok büyük, anlatmakla bitiremeyiz, Abdulhamit’de öyle, Fatih Sultan Mehmet’te öyle. Tarihimizi böyle kutuplaştırırcasına bir söylem, eylem içerisinde olmamamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Atatürk’te bir insandı. Elbette muhakkak ki hataları olmuştur. Olmamış değildir. Fakat eskilerin değimiyle ‘bir laşe bir ummanı kirletmez’ derler. Atatürk’ün bu ülke için, bu millet için yaptıkları ortada. Biz Atatürk’ün Türk Milleti için ortaya koymuş olduğu çabaları, bu millet için yapmış olduğu mücadeleyi dikkate alıyoruz. Tıpkı Abdulhamit gibi, tıpkı diğer ecdadımız gibi. Selçuklular gibi. Dolayısıyla tarihimizi de kutuplaştırmadan tarihimize sahip çıkarak geleceğe ümitle bakmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KAYHAN: ELAZIĞ’DA BULUNMAK BENİM İÇİN ÇOK GÜZEL

Hukukçu-Yazar Himmet Kayhan ise, “Elazığ’da bulunmak benim için çok güzel. Bizi buluşturduğu için Ocak Yöneticisi dostlarımıza, Birol Başkanımıza teşekkür ediyorum. İstiklal Harbi’nin en karanlık olduğu, ümitsiz olduğu günlerden birinde rahmetli Yahya Kemal bir söz kullanıyor. ‘İstanbul’daki fitneci basın, İngiliz dostu basın, Mustafa Kemal Kuvayı Milliye düşmanı basın memleketin yarısı bunlar yüzünden işgal edildi’ diye karalama yaptığı günlerde Ankara’nın yapabileceği hiçbir şey yok Yunan’a karşı dediği günlerde Sakarya’nın ardında kadar çekildiğimiz günlerde ve Anadolu’nun 3’te birinin Yunan işgalinde olduğu o günlerde söylenmiş bir söz. Diyor ki; ‘Arslan ileri atılmak için önce geriye yaslanır’ Gerilir, öyle atlar. O günün savaş durumunu ifade için” dedi.