“Dünya Diyabet Günü” Etkinliği

MHP Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından, “Dünya Diyabet Gününde” diyabete dikkat çekmek amacıyla bir program düzenlendi. İşin uzmanları diyabetin nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.

“Dünya Diyabet Günü” Etkinliği

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından Dünya Diyabet günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Beslenme yöntemi şöyle söyleyelim her şeyin çoğu zarar azı da zarar derler ya her şeyi tadında yiyip içmek lazım.

OĞUZHAN: ARKADAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRDİLER

Diyabetin nedenleri ve tedavi yöntemlerinin anlatıldığı programda konuşan Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan, “Farkındalık yaratmak adına, dikkat çekmek adına sağ olsun Ömer bey klinik görevlimiz bize güzel bir seminer verdiler. Arkadaşlarımızı bilgilendirdiler. Arkasından da ölçümlerimiz yapılıyor. Ayrıca sizlere de çok teşekkür ederim” diye ifade etti.

KOÇ: DÜNYA İNSANININ YÜZDE 7’Sİ DİYABET HASTALIĞIYLA NE YAZIK Kİ UĞRAŞMAKTA

Oğuzhan’ın konuşmasının ardından MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Klinik Destek Sorumlusu Ömer Gökşat Koç, “ Diyabet ölçüm testleri yapacağız. Diyabeti nasıl önlem alınabilir, nasıl ölçülür. Bununla ilgili siz ablalarımıza, abilerimize bilgiler vereceğiz. Dünya insanının yüzde 7’si diyabet hastalığıyla ne yazık ki uğraşmakta. Bunu toplumumuzda, ailemizin içerisinde birçok insanda bulunmakta. Diyabet nasıl oluşur öncelikle onu anlatmak istiyorum. Diyabet vücudumuzda pankreas salgı bezini yeterli miktarda insülin hormonu salgılamaması üzerine oluşur. Ya yeterli miktarda salgılayamaz ya da hiç salgılayamaz” ifadelerinde bulundu.  

Program sonunda şeker ölçümü yapıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137