İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak üzere bir dizi etkinlik ve eğitim programı düzenlendi.

Hafta boyunca devam eden etkinliklerde Özel Eğitim Meslek Lisesi, işitme engelli öğrencilerinin de arasında yer aldığı okul öğrencilerinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü idareci, öğretmen ve çalışanlarına yönelik uzaktan ve yüz yüze eğitim programları düzenlendi.

Eğitimler sırasında Tip 1 Diyabet' te erken tanı, okul çağı çocuklarda sağlıklı beslenme, diyabetli çocukların bakımı ve sorunları, sağlık beslenme ve hareketli yaşam, obezite de diyabet risk faktörü ve benzeri konularda yapılan sunumlarla çeşitli bilgiler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü idareci, öğretmen ve çalışanlarına toplu ve bire bir verilen eğitimler sırasında ise yaklaşık 90 kişinin kan şekeri ölçümü yapıldı.

Kan şekeri ölçümü normal değerlerin üzerinde olan personel, ileri tetkik ve tedavi için çeşitli sağlık kurumlarına yönlendirmeleri sağlandı.

Ayrıca vatandaşlara ve kurum personeline yönelik diyabet farkındalığı oluşturmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü girişindeki dijital panoda diyabet konulu mesajların yer aldığı yayın akışı sağlandı.