Munzur Nehri üzerinde Valiliğimizin ev sahipliğinde düzenlenen ve 20 ülkeden 800 sporcunun katıldığı Dünya Rafting Şampiyonası, 3 gün süren yarışlarda dereceye giren takımlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Mameki Parkı`nda düzenlenen ödül törenine, Tunceli Valisi  Tuncay Sonel, Dünya Rafting Federasyonu Başkanı Danilo Barmaz, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Halk Bankası Bölge Müdürü Metin Yediyıldız, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ubeyde İpek, Vali Yardımcıları Selçuk Yosunkaya ile Akın Zor, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Ödül töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`mızın okunmasıyla başladı.

SONEL: DERECEYE GİREN TÜM SPORCULARIMIZI VE TEKNİK HEYETİ TEBRİK EDİYORUZ

Ardından konuşan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Tunceli'nin ev sahipliğinde Dünya Rafting Şampiyonası'nı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Misafirlerimize Dünya Rafting Şampiyonası süresince Tunceli olarak, ülkemiz olarak ev sahipliğini en iyi şekilde yapmak için uğraş verdik.Bu dostluk burada bitmeyecek, bundan sonra da devam edecek. Gelen misafirlerimize kapımız ve yüreğimiz her daim açık.Sizleri kutluyorum. Şili'den Hindistan'a, Brezilya'dan İtalya'ya, Kosta Rika'dan Fransa'ya kadar pek çok ülkeden buraya gelen misafirlerimize tekrar hoş geldiniz ve iyi ki geldiniz diyoruz. Dereceye giren tüm sporcularımızı ve teknik heyeti tebrik ediyoruz” dedi.

BARMAZ: TUNCELİ'DEN ÇOK ETKİLENDİK VE SEVDİK

Dünya Rafting Federasyonu Başkanı Danilo Barmaz da yaptığı konuşmada, "Kıymetli Valim, bu nehirde, Tunceli'de yaptığınız bu projeler karşısında çok etkilendik. Size canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bizi buraya davet edip ev sahipliği yaparak, sonsuz imkânlar sunduğunuz için sizlere ve bütün Tunceli halkına teşekkür ediyorum. Muhteşem vakit geçirdik. Tunceli'den çok etkilendik ve sevdik. Her şey çok güzeldi ve mükemmel bir organizasyon oldu." İfadelerini kaydetti.

Dünya Rafting Şampiyonası için Vali Tuncay Sonel ile iki yıl önce çalışmaya başladıklarını belirten Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ise rafting sporunda Tunceli'nin önünün açıldığına ve kendini tüm dünyaya tanıttığına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından yarışlarda dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

Ayrıca ödül töreninde Valiliğimiz tarafından, Şampiyonaya katılan bütün sporculara ve teknik heyete çeşitli armağanlar verildi.

2021 DÜNYA RAFTİNG ŞAMPİYONASI FRANSA`DA YAPILACAK

Ödül töreninin ardından bayrak devir teslim töreni gerçekleştirildi. 2021 yılında Fransa`da yapılacak Dünya Rafting Şampiyonası için WRF bayrağı Valimiz Tuncay Sonel tarafından, Fransa Kano Kayak Federasyonu Başkanı Bruno Carlier teslim edildi.

Valiliğimizin ev sahipliğinde 08-13 Haziran tarihleri arasında Munzur Nehri üzerinde yapılan Dünya Rafting Şampiyonası bayrak devir teslim töreni ile sona erdi.

DÜNYA RAFTİNG ŞAMPİYONASI SONUÇLARI:

Açık Yaş Kadınlarda: Rusya birinci

İtalya ikinci

Şili üçüncü

AÇIK YAŞ ERKEKLERDE:

Brezilya birinci

Kazakistan ikinci

Rusya üçüncü

KARMADA İSE:

Rusya birinci

Dünya Rafting Federasyonu takımı ikinci

Şili takımı üçüncü oldu.