Evrensel Kur’an İlimleri Derneği tarafından Afganistan’da şehit edilen hafızların anısına Yakup Kılıç Spor Salonu’nda Hafızlık İcazet Merasimi programı düzenlendi.

Düzenlenen programa STK temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Gerçekleşen etkinlikte 50 kişi İcazet aldı.

Program Dernek hafızlarından Emir Barış’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“BEN RABBİME HAMT ETMEYEYİM DE KİM ETSİN”

Açılış Konuşmasını yapan Dernek Başkanı Emrah Seçer Hoca, “Sabahları kalkıyordum öğrencilerimle, inanın ki öğrencilerim benim için evlatlarım, öğrencilerim benim için başka. Sabah namazından sona 10 yaşında, 11 yaşında çocuklar küçük biz namaz kılarken bu çocukların tespih çekerken uyumalarına, tespih uyumaları, dua esnasında, rahle başında hep uyumlarını gördüğümde kendi kendisine hep soruyordum; Allah Efendimize Kevser’i verdi, peki sana ne verdi? etrafında 10 yaşında, 11 yaşında farklı yerlerden gelmiş çocukları görünce, o minnacık yavruları görünce ben daha Rabbime hamt etmeyeyim de kim etsin” ifadelerini kullandı.

“VAHYİN HAMİLİ OLACAKLARI İÇİN ÇOK KIYMETLİDİRLER”

Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Dr. Molla Tayyip Elçi Hoca ise, “Türkiye’nin birçok ilinden bizler buraya bu güzel gençlerimizin bu mutlu gününe, sevincine ortak olmak üzere burada bulunuyoruz. Hepimiz bugün mutluyuz, sevinçliyiz, gururluyuz. Zira bu gençlerimiz herhangi bir okulu, bir üniversiteyi bitirmemişler, bu gençlerimiz çok kıymetlidirler çünkü Allah’ın Vahyini Hıfza etmişler. Şimdi bunlar çok kıymetlidir. Her biri birer mücevherdir. Allah’ın Vahyinin Allah Resulü S.A.V’den günümüze kadar taşıyan halkalardan bir halka olarak gelecek nesillere Vahyi taşıyacakları için, Vahyin hamili olacakları için çok kıymetlidirler. Onun için biz onların hatırı için uzun yollar katlederek buraya kadar geldik, onların sevincine ortak olduk. Onlar çok kıymetliler dedim mübalağa etmiyorum. Allah’ın Vahyi Kur’an-ı Kerim’i buna şahittir. Kur’an-i pencereden baktığımızda bunu şunu görüyoruz ki Vahiy ile bağı olan, Allah ile bağı olan her bir şey ve her bir kimse kıymetli olur. Allah ile, Allah’ın Vahyi ile bağı kesik olan her şeyde bereketsiz olur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hafızlara hediye takdimi gerçekleşti.

Programın sonunda Hafızlar birbirinden güzel ilahileri seslendirdi.