Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştıran e-twining sistemi Elazığ’da da Tevfik Yaraman İlkokulu’nda başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-twining okulu seçilen Tevfik Yaramanoğlu İlkokulu’nda program kapsamında SELFİE Aracının kullanılmasıyla projeler paylaşıldı.

CÖMERTOĞLU: EĞLENCELİ BİR HALE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Tevfik Yaramanoğlu İlkokulu 1. Sınıf öğretmeni Mehtap Özce Cömertoğlu, E- Twining eğitimi ile ilgili bilgi vererek, “E- Twining eğitimi okulun dışına taşıyıp eğlenceli bir hale dönüştürüyor. Biz bu portalda büyük bir öğretmenler odasında gibiyiz. E- Twining bizlere dünyadan ve Türkiye’den paydaşlarla aynı etkinliğin farklı sınıf seviyelerine yansımalarını gözlemleme şansı veriyor”dedi.

CANPOLAT: ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Tevfik Yaraman İlkokulu Müdürü Zülküf Canpolat, “Okulumuz 10 derslik ve toplam 18 personel ile eylül 2018 tarihinden itibaren 254 öğrenci ile normal eğitimine devam eden, ilimizin seçkin, mütevazi aynı zamanda çağı takip eden bir eğitim kurumu olarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlamanın gayreti içerisindeyiz”diye kaydetti.

GÜRTÜRK: BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN KALİTE ETİKETİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Gürtürk, e-twining projelerinin Elazığ’da geniş kapsamlı olarak devam ettiğini belirterek, “Bu kapsamda Tevfik Yaramanoğlu’nda sınıf öğretmenimiz olarak görev yapan Mehtap Özge Cömertoğlu gerçekleştirdiği başarılı e-twining çalışması dolayısıyla bakanlığımız tarafından kalite etiketi ile ödüllendirilmiş, ayrıca öğretmenimizin okulu e-twining okuluna dönüştürmek için bakanlığımıza başvurulmuş ve bu başvurusu da kabul görmüştür” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları projeleri paylaştılar.

Daha sonra proje kapsamında hazırlana sergi gezildi.