Vatandaşların en yakın dağlık danışmanları olarak bilinen ve 2011 yılında sağlık çalışanı olarak kabul edilen Eczane teknisyen ve teknikerlerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla kutlanan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerler günü Elazığ’da da kutlandı.

Elazığ Eczane Teknisyenleri Derneği tarafından düzenlenen programlara Elazığ ve İlçelerinde görev yapan teknisyenler bir araya geldi.

KILIÇ: BU GÜZEL GÜNÜN TARİHÇESİNİ BİZLER YAZIYORUZ

Elazığ Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Murat Kılıç, “Meslektaşlarımız tarafından unutulmamalıdır ki bu güzel günün tarihçesini bizler yazıyoruz. Arkadaşlar neden 26 Nisan? Çünkü 26 Nisan 2011 yılında birçok çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları karşımıza çıkaran yasa ile Ecza teknisyenleri ve teknikerleri unvanını alarak bugün bizim günümüz olarak konferans bazında ilan ettik. Bundan sonraki süreçte 26 Nisan ecza teknikerleri ve teknisyenleri günümüzü ölümsüzleştirmek adına, Her yıl Tüm Türkiye’de büyük bir coşkuyla kutlayacağımız günümüzü tüm meslektaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Programda, Elazığ Eczane Teknisyenleri Derneği tarafından mesleğe emek verenlere ve dernek çalışmalarına katkı sunanlara  plaket verildi.

Etkinlik, Müzik eğlence programı ile devam etti.