Türk Eğitim Sen Başkanı Talat Efe, beşinci kez yargıda kazanarak, Çubuk Bey Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atanan Ali Hıdır Menteş’in görevden başladığı günden itibaren yaşadığı karışıklığı anlattı.

EFE: OKUL İYİ İDARE EDİLMİYOR DİYE ŞİKAYETTE BULUNUYORLAR

Efe, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerekli işlemi yapması gerektiğini söyleyerek, “10-9-2019 tarihinde beşinci kez yargıda kazanarak çubuk bey Anadolu lisesinde okul müdürü olarak göreve başlayan Ali Hıdır Menteş aynı gün okul müdür yardımcılarından biri 39 günlük izine ayrılıyor. İzin belgesini görevden ayrılan okul müdürü imzalıyor. Sonra da 10 günlük mazeret izni kullanıyor. Okul yöneticileri yıllık izinlerini Temmuz ve Haziran aylarında kullanırlar. Tesadüfe bakın ki aynı gün diğer okul müdür yardımcısı 10 günlük rapor alıyor. Zaten okulun 2 tane müdür yardımcısı var. Okul müdürü zor durumda kalsın diye okuldan ayrılıyorlar. Okul müdürü tek başına hem okulu yönetiyor hem de pansiyon işlerine bakıyor. Elektronik imza flaşları kendilerinde olduğu için resmi işlemlerin yapılmasına engel oluyorlar.  Okul müdürü milli eğitim müdürlüğüne resmi yazı ile müracaat ederek vekil müdür yardımcısı verilmesini talep ediyor. Milli eğitim müdürlüğü bu atamayı yapmıyor. Utanmadan daha sonra da okulda boşluk var, okul iyi idare edilmiyor diye şikayette bulunuyorlar” dedi.

EFE: GEREKLİ İŞLEMLERİ ŞİMDİYE KADAR YAPTIRMIŞ OLMALIYDI

Efe, okul müdürüne yapılanların haksızlık olduğunu söyledi ve yargıya başvuracaklarını kaydederek, “Milli eğitim müdürümüzü de zan altında bırakıyorlar. Bu belgeleri milli eğitim müdürümüze verdim bu suç örgütüne milli eğitim müdürlüğümüzün de bir cevabı olmalı haklarında gerekli işlemleri şimdiye kadar yaptırmış olmalıydı. Şu ana kadar hiçbir işlem yapılmadı. Amaçları okul müdürünü görevden aldırmak yerine okulun eski müdürünü getirmek. Whatsapp grubunda bir kişi şunu yazıyor ‘’ Fırat hepsini çağırdı yoksa Mehmet Özdemir Ercan yoktu kendi ayağımıza sıktık.’’  Şu duruma bakıyorum tam FETÖ taktiği FETÖ zihniyeti ifade erecekleri de ayarlamışlar ifadeleri iftiraları yalancı şahitlerle gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Okul müdürünü bu şekilde görevden aldıracaklar. Yukarıdaki ifade de ifade verecek isim listesi önceden hazırlanmış görünüyor. Tüm öğretmenlerden ifade alacağız dedikleri için tüm öğretmenler çağrılıyor. Whatsapp yazışmaları ilgili makamlardan alınırsa başka neler yaptıklarını kimlerin bu suç örgütlerine dahil olduklarını göreceğiz” ifadelerinde bulundu.