Hıdır Sever Anadolu Lisesi’nde bir Kadın öğretmenin, okul müdürü tarafından darp edildiği iddiasıyla ilgili Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Talat Efe açıklama yaptı.

EFE: FİZİKİ ŞİDDETE MARUZ KALAN BİR ÖĞRETMEN HABERİYLE KARŞILAŞMAKTAYIZ

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, “Biz bana bir harf öğretenin kırk yıl ölesi olurum söznünü kendine rehber edinen hocasının atının ayağından sıçrayan çamurla lekenenen kaftana değer vererek vefatında üzerinde örtülmesini isteyen, yolda yürürken yıllar önceki öğretmenini gördüğünde ceketinin düğmesini ilikleyen yani öğretmene harikulade saygı gösteren bir milletin evlatlarıyız. Halen öyle olduğumuzu düşünüyoruz. Ancak ne yazık ki son yıllarda bu saygı ve sevginin çok uzağında duruyoruz. Maalesef ülkemizde şiddet günümüzün toplumsal bir sorunu aline gelmiştir. Kadına, çocuğa, doktora ve nihayet öğretmene özelikle de iş hayatında görevlerini hakkıyla yapan çalışanlarımızın karşılaşmış oldukları şiddet asla kabul edilemez. Ülkemizde pek çok eğitim kurumunda yaşanan şiddet haberleri halen hafızalarımızda iken halen benzeri şiddet olayları hız kesmeden devam edecek. Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki öğretmenlere şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki okul yöneticileri öğrenci veya veliler tarafından sözlü veya fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmaktayız” ifadelerini kullandı.

EFE: KABUL EDİLEMEZ OLDUĞUNU HAYKIRMAK İSTİYORUZ

Talat Efe, “Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine hatta canına kast eden şiddet vakaları eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Öğretmene şiddetin son örneği müdürü göreve getirilenlerin kalitesini, çapını ortaya koyan ve mobbing olayı da ilimizde yaşandı. Bayan öğretmenimizin sendika üyemiz okul müdürü tarafından makam odasında masanın üzerinde bulunan cisimler fırlatılarak darp ediliyor. Bazıları öğretmenin kafasına isabet ediyor. Sonra öfkesini alamıyor, öğretmeni duvara çarpıp sarsıyor. Öğretmene şiddeti velilerden kurtaralım derken şimdi öğretmene şiddeti görevi okulu yönetmek olan, okuldaki huzuru ve verimi arttırmak olması gerekirken kendi meslektaşına cevir kullanarak darp etmesi kabul edilemez olduğunu haykırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

EFE: BURADAN YETKİLİLERE SESLENİYORUZ

Başkan Efe, “Hiçbir gerekçe ve dayanağa ve kendi meslektaşına hakaret ve kaba kuvvet kullanmasını açıklayamaz. Bu olayın Milli Eğitim Bakanımızın ilimizde olduğu gün olması da çok manidardır. Meslektaşımızın maruz kaldığı durumu şiddetle kınıyoruz. İtibarı erezyonu devam ettiği sürece istemesek te sonu olmayacak gibi görülmektedir. Bu saldırıların önüne geçilmesi için tepki vermek, çözüm önermek biz sendikaların en önemli görevlerinden biridir. Bizler insanlar arasında iletişimin ve problemlere çözüm arayışlarının şiddetle değil iknayla olması gerektiğini bilen medeni insanlar olarak ülkemizin dört bir yanında şiddete, saldırıya maruz kalan öğretmenlerimizin yanındayız ve onlara destek olmak ve sahip çıkmak için buradan yetkililere sesleniyoruz” dedi.

EFE: YEKVÜCUT ŞEKİLDE DİMDİK AYAKTA OLDUĞUNU TÜM ELAZIĞ KAMUOYUNA İLAN EDİYORUZ

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, “Bakanlığımızın öğretmenlerimize mobbing ve şiddete karşı korumak için ne gibi çalışmalar yapmaktadır? Çalışanların okul ve kurumlarda güvenliğini sağlayamayan bakanlık yetkililerinin fişleme, mülakat, görevden alma gibi işleri bir yana bırakarak bir an önce görev ve sorumluluklarını hatırlatması asıl yapmaları gereken işlere odaklanmaları gerekmektedir. Bakanlık yetkilileri bilmelidirler ki; çalışanların mesleki itibarlarını yüceltmeden ne bu gibi olumsuz olaylar sona erecektir, ne de eğitimde başarı sağlanabilecektir. Şiddeti nefretle kınıyor reddediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Elazığ kamuoyuna ilan ediyoruz” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL