Efe: Yapılacak Olan 20 Bin Öğretmen Ataması İhtiyacımızı Karşılamaktan Çok Uzaktır

“Eğitimin lokomotifi öğretmendir” diyen Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, bu yıl yapılacak 20 bin öğretmen ataması ihtiyacı karşılamıyor” dedi.

Efe: Yapılacak Olan 20 Bin Öğretmen Ataması İhtiyacımızı Karşılamaktan Çok Uzaktır

Bu yıl yapılacak 20 bin öğretmen ataması ihtiyacı karşılamıyor diyen Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

EFE: YAPILACAK OLAN 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI İHTİYACIMIZI KARŞILAMAKTAN ÇOK UZAKTIR

Başkan Talat Efe, “Devletlerin kalkınmasında en önemli faktör eğitimdir. Eğitimini iyileştirmeyen, nitelikli eğitim vermeyen devletlerin kalkınması mümkün değildir. Eğitimin lokomotifi öğretmendir.  Öğretmenlerin sorunları çözülmeden eğitim öğretimi ileri götürmemiz mümkün değildir. En önemli konularımızdan biride öğretmen açığımızdır. Sayıştay raporuna göre 138 bin, Milli Eğitim Bakanımızın ifadesine göre 74 bin öğretmene ihtiyaç vardır. Bu yıl 20 bin öğretmen ataması yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Yapılacak olan 20 bin öğretmen atamasını ihtiyacımızı karşılamaktan çok uzaktır. Öğretmen adaylarımızın haklı talebine göre bu yıl 60 bin öğretmen atamasının yapılmasını Türk Eğitim Sendikası olarak sonuna kadar destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ATAŞ: ATAMAM DERECE YAPTIĞIM HALDE GERÇEKLEŞMEDİ

Ataması yapılmayan öğretmenler adına açıklamalarda bulunan Ömer Ataş, “Yetersiz atama sayısı ve adaletsiz atama kontenjanından dolayı atamam derece yaptığım halde gerçekleşmedi. Burada ataması yapılmayan bütün öğretmenlerimin adına kıymetli basın mensuplarına bu konuşmayı yapıyorum. Öncelikle tüm İslam aleminin miraç kandilini kutlarım. Bizler hayatlarını eğitime adamış ve geriye kalan hayatlarını yine eğitimden yana kullanmaya gönüllü eğitim neferleriyiz. Bu uğurda canla başla mücadele eden ve atama bekleyen biz öğretmenlerin temennisi sesimize kulak verilmesi umudumuza ışık olunması ve buna bağlı olarak mezun olmuş ve mezun olacak öğretmenlerimizin hem kendi hem ülkenin yarınlarına daha umutlu bakabilmelerine yardımcı olunmasıdır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2021, 17:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137