Ege bölgesinde yer alan illerde faaliyet gösteren dernekleri bir çatı altında toplayarak, şehrin sorunlarına çözüm önerileri üretmek, sorunların ilgili mercilere duyurulmasını sağlamak, Elazığlılar arasında birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirmek amacıyla EGE Elazığ Dernekler Federasyonu kuruldu.

Kurucu Başkanlığı’nı Elazığlı İş Adamı Nejat Ak’ın yaptığı Ege ELDER FED, sadece İzmir’de değil, Egem bölgesinde yer alan illerde faaliyet gösteren tüm derneklerle bir araya gelinerek oluşturuldu.

Ege Elder Fed kurucu üyeleri de İzmir’de düzenlenen iftar programı ile bir araya gelerek, federasyonun amacı ve önümüzdeki süreçte çalışmaların nasıl yapılacağı konusunda istişarelerde bulundular.

AK: ELAZIĞLILAR ARASINDA BİRLİK VE BERABERLİĞİN DAHA ÇOK SAĞLANMASINI HEDEFLİYORUZ

İftar Yemeğinde konuşan Ege Elazığ Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı İşadamı Nejat Ak, bölgede yaşayan Elazığlılar olarak, amaçlarının dernekleri tek çatı altında birleştirerek, daha güçlü hareket etmek olduğunu söyleyerek, Elazığ’ın kadim kültür ve medeniyetinin tanıtılması, şehrin sorunlarına çözüm üretmek, Elazığlılar arasında birlik ve beraberliğin daha çok sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.

AK: İYİLİK  ADINA ÜLKEMİZE HİZMET VERİYORUZ

Nejat Ak, “Federasyon olarak yarın daha güçlü olacağız ve büyük projelere birlikte imza atacağız İnşallah. Elazığ ilimizin tanıtımı, hemşehrilerimizin  acısına, sevincine ortak olmayı, ülkemiz adına gönül köprüleri kurmayı, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içinde projeler üretmeyi, sosyal ve kültürel etkinlikler yapmayı amaçlıyoruz. Sivil toplum kuruluşuyuz ve iyilik  adına ülkemize hizmet veriyoruz. Herkese kapımız açıktır. Ege Elazığ Dernekler Federasyonumuz ülkemize hayırlı olsun "dedi.

Ege Bölgesinde yaşayan Elazığlılar olarak oluşturdukları yeni Federasyon ile Elazığ’ın sesinin daha güçlü çıkacağını kaydeden Nejat Ak, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.