İzmir’de oluşumunu tamamlayan Ege Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Nejat Ak, yönetim kurulu üyeleri Hakan Kırklar, Alper Doğan ve ünlü belgesel yönetmeni Elazığlı hemşehrimiz Ertuğrul Karslıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldikleri Elazığ’da medya gurumuzu da ziyaret etti.

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık tarafından karşılanan Nejat Ak ve beraberindekiler, hizmet binamızı gezerek bilgi aldılar.

EGE ELDERFED Başkanı Nejat Ak, "kısa süre önce 89 kurucu üye ve 8 dernek ile birlikte federasyon oluşumlarını tamamladıklarını ifade ederek, 3 aylık bir federasyonuz ama amacımız eski tecrübelerimiz daha etkin hale getirmek inşallah daha da güzel şeyler yapmak için bismillah dedik” açıklamalarını kaydetti.

AK: BİZ İÇİMİZDE YAŞATTIĞIMIZ ELAZIĞ’I GÖRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Başkan Ak, sözlerine “Ben yaklaşık 30 yıldır dernekçiliğin içerisindeyim İzmir’de başka sosyal faaliyetler de de bulunuyorum aynı zamanda ticaret odasında da meclis üyeliği yaptım, başkent toplum kuruluşlarında da görev yapıyorum. Biz İzmir’den İstanbul’dan Ankara’dan Elazığ’a hala daha gönlümüzde ve içimizde yaşattığımız Elazığ’ı görmek ve o noktaları çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Elâzığ’ın içerinde bulunan çok sivil toplum kuruluşu örgütleri var biz elimizde geldikçe ama başaralı ama başarısız ama bir şekilde, reklam kötü de olsa reklamdır diye düşünerek Elâzığ’ı tanıtmaya çalışıyoruz ben hep istiyorum ki keşke Elâzığ içerindeki beş altı dernek birleşip onlarda bir federasyon olsunlar buradaki federasyon da Ankara da İstanbul’da İzmir’de bulunan federasyonları kardeş federasyonlar kabul etsinler ortak paydada ne projeler üretebiliriz, kolektif bir güçle Elâzığ’ı nasıl anlatabiliriz bunu hep beraber yapalım” diye devam etti.

AK: BURASI BİZİM HER ZAMAN AÇIK KAPIMIZ

Ak “Eksik olmayın medya gurubumuz her zaman, bizim dernekçilik dönemlerimizde de bugünde olduğu gibi bizim ilk göz ağrımız, biliyorsunuz sizleri çok seviyoruz özelikle bu konuda size çok teşekkür ediyorum sizin neslinizde aynı zamanda Prof. Dr. Yasemin Açık hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Burası bizim her zaman açık kapımız, özelikle bugün burada bu yerleşkeyi gördükten sonra gurur duydum, ben iş adamıyım geç uyuyorum ama her gece mutlaka saat 12‘de kanalınızı seyretmeden ve bitirmeden yatmıyorum bütün haberleri yakinen takip ediyorum bugün gezdiğim ve gördüğüm kadarı ile çok fevkalade bir yerleşke çok kaliteli insanlar, kaliteli arkadaşlarla çalışıyorsunuz başarılarınız daim olsun gurur duydum” ifadelerini kullandı.

KIRKLAR: BURAYA GELDİĞİM ZAMAN HAKİKATEN GURUR DUYDUM

Ege ELDERFED Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kırklar ’da yaptığı açıklamada “Ben gerek yaptığım iş ve çevrem itibari ile İzmir’de birkaç yerel televizyonu gördüm ancak buraya geldiğim zaman hakikaten gurur duydum çünkü inanılmaz derecede güzel çok geniş bir alanda ve hakikaten çok verimli bir ortamda çalıştığınızı gördüm ancak, tabi yerel televizyonların yaşaması biraz sıkıntılı onunda farkındayım bu kadar imkana rağmen Elâzığ’ımızın sizler gibi değerli kuruluşlara destek olması gerektiği inancındayım” diye konuştu

Ege ELDERFED Yönetim Kurulu Üyesi Alper Doğan ise “Kendim takip ettiğim gibi başkanımızın da ifade ettiği gibi gece yatarken televizyonu açtığımızda hakikaten gece haberleri, gerek yaptığınız programlardaki izleme oranlarının çok yüksek olduğunu görüyorum” dedi

KARSLIOĞLU: DÜNYA YA YAYILAN ELAZIĞLILAR KANAL FIRAT’I MUTLAKA İZLİYORLARDIR

Öte yandan Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu, Kanal Fırat’ın yayınlarını başarılı bulduğunu ifade ederek, “Bu kadar başarılı bir kanalsınız sizi tebrik ediyorum ve yürekten kutluyorum. Demek ki dünya ya yayılan Elazığlılar belki bir zamanların değimi ile Harput’ta Bir Amerikalı gibi Amerika’da varsa Elazığlılar ya da Türkiye’den giden yabancılar varsa bu kanalı mutlaka izliyorlardır.

Konumuna gelince gerçekten arkadaşlarımın söylediği gibi bir defa konum olarak çok önemli çok değerli yerler ve teknolojiyi görüyorum, çağdaş teknoloji kullanıyorsunuz bu olabilir başka kentlerde de belki olabilir ama bir başka şey daha dikkatimi çekti mesela şuan bizi çeken kameram arkadaşımız, siz ve kurgucu arkadaşlar ve diğerleri, iletişim fakültesi sinema televizyon öğrencileri bu her televizyona her kanala nasip olmayacak bir şans bunu da çok iyi değerlendiğine inanıyorum ben. Bu kanalı yönetenlere size hepinize gerçekten ben saygı duyuyorum bütün Elazığlıların da hemşerilerinde aynı duyguları paylaştığını tahmin ediyorum umarım çok daha başarılı çok daha güzel projeler, programlar yayınlarsınız" dedi.