Eğitim Bir Sen Elazığ  1 No’lu Şubesi, kurucu genel başkanları Mehmet Akif İnan’ın anısına  ölüm yıldönümünün  19. Yılında “Eğitim Kültür ve Gençlik “ konulu Şiir yarışması düzenleyecek.

ER: MEHMET AKİF İNAN BİR VEFA TİMSALİDİR

Eğitim Bir Sen Başkan Vekili Yetkin Er, “Kurucu genel başkanımız, edebiyatçı, mütefekkir, Kudüs şairi Mehmet Akif İnan, görevde bulunduğu makamları, taşıdığı unvanların hakkını vermiş ve bu uğurda ter akıtmıştır. Bulunduğu makama, taşıdığı unvana değer katmıştır. Onun hayatı bugün bizlere hangi görevde bulunuyorsak, hangi unvanı taşıyorsak ve hangi göreve talipsek o görev uğrunda ter akıtmamız, enerji harcayıp ter akıtmamız gerektiğini bizlere öğretmiştir. Mehmet Akif İnan bir vefa timsalidir. Onun yetiştirdiği tüm öğrencileri ve kurmuş oldukları tüm teşkilatları, vefayı en derin manada anlamlandıran büyük bir ailedir. Bu vesile ile yarışma ve benzeri etniklikler yaparak öğretmen ve öğrencilerimizin Mehmet Akif İnan’ı daha iyi tanımaları ve hayat mücadelesini hangi değerler üzerine inşa ettiklerini anlamaktayız”dedi.

ER: BİRİNCİ, İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜYE ÖDÜL VERİLECEKTİR

Yarışma müracaat tarihleri hakkında bilgi de vererek, ödül töreninin 6 Ocak 2019’da yapılacağını söyleyen Eğitim Bir Sen Başkan Vekili Yetkin Er, “Tüm eğitim çalışanları ve öğrencilerin katılacağı yarışmamızda hazırlanan eserlerin 13-29 Aralık 2018 tarihleri arasında teslimi yapılacaktır. Eserler yayın kurulumuz tarafından 30 Aralık 2018- 4 Ocak 2019 tarihleri arasında değerlendirilecektir. Ödül töreni ise 6 Ocak 2019 tarihinde yapılacak olup birinci, ikinci ve üçüncüye ödül verilecektir. Yarışma ile ilgili bilgiler Eğitim Bir Sen Elazığ 1 No’lu Şube web sitemizden takip edilebilir” diye kaydetti.