Elazığ’da Toplam 5 bin öğrenci kapasiteli Eğitim Kampüsü’nün ne zaman yapılacağı Elazığlıların gündeminde ilk sırayı aldı. Kamu -Özel İşbirliği modeliyle yapılacağının açıklanmasının ardından yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen somut bir adım atılmaması kafaları karıştırdı.

ELAZIĞ’A 2,5 KİLOMETRE UZAKLIKTA OLACAK

Elazığ Merkez Eğitim Kampüsü alanı Elazığ kent merkezine yaklaşık 2,5 km. uzaklıkta planlandı. Tasarım temelde kentsel ulaşım akslarının devamında kurulmuş olan ana yaya allesi ve bu alleler ile ilişkili meydan, avlu ve açık alanlar etrafında örgütlendi.

208 ADET DERSLİK

Eğitim kampüsünün 208 adet derslik, Kütüphane,Laboratuvar ve Uygulama Alanları,Spor Merkezi,Sağlık Merkezi,İbadethane,Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu gibi alanlardan oluşması bekleniyor. Eğitim Kampüsü taşındıktan sonra boşalan okulların şehir planı revizyonu açısından önemli rahatlıklar sunması ifade ediliyor.

YARIŞMA SÜRECİ TAMAMLANMIŞTI

5000 öğrenci kapasiteli Elazığ Eğitim kampusu için 1. ve 2. grup yarışma süreci tamamlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı tarafından duyurulan sonuçlara göre Elazığ’da yapılması planlanan eğitim kampüsünün proje yarışmasında 9 Eylül üniversitesinden Seçkin KUTUCU başkanlığındaki grup 1. olmuştu.

SERVİS AKSI OLUŞTURULMUŞTU

Kampüs alanının doğusunda gelecekte gelişecek olan bölgenin kamusal kullanımlarına sınır oluşturan 12 metrelik taşıt yolu proje alanı içinde de süreklilik kazanmış, ana yaya allesine paralel güney yönünde bir servis aksı oluşturulmuştu.Yemekhane, kafeterya, Sahne Sanatları ve Konferans Merkezi gibi yapıların servisleri de yine bu aks üzerinden sağlanacaktı.

ÖĞRENCİLER İÇİN GÜVENLİ GİRİŞ HATTI BELİRLENMİŞTİ

Batıda 35m.lik bulvara bağlanan bu taşıt aksı, kampüse dışarıdan servislerle gelecek olan öğrencilerin de kampüse dağılımında güvenli bir giriş hattı belirleyecek.Kuzey-güney doğrultusunda kampüs içinde kamusal kullanımlara otopark alanları ile birlikte hizmet verecek ikinci bir taşıt aksı kurulmuş, böylece kampüs alanını dışarıdan gelerek kullanacak olanların kolayca erişimi ve hedeflenen yapılara ulaşımının gerçekleşmesi sağlanacaktı. Bu hat üzerinde  de açık otopark alanları düzenlenmişti.

2014 YILINDA İHALESİ YAPILACAKTI

Güney Çevre Yolunda 210.620 metrekare yüzölçümlü alana toplamda 5.000 öğrenci kapasiteli Eğitim Kampüsü’nün Kamu-Özel İşbirliği ile modeli ile yapılması planmış ve yapım ihalesinin 2014 Temmuz ayında yapılması planlanmıştı.

SOMUT BİR ADIM ATILDI MI?

Hayata geçirilecek  Eğitim Kampüsü Projesi’nin hangi aşamada olduğu konusunda net bir açıklama yapılmaması kamuoyunun da dikkatinden kaçmadı.Projenin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen kamuoyuna net bir açıklama yapılmaması proje askıya mı alındı ? sorularını akıllara getirdi. (Kaynak: Hakimiyet Gazetesi)