Eğitimi Tamamlanan Kursların Sertifika Töreni Yapıldı

Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde İŞKUR destekli açılan 6 kursun sertifika töreni gerçekleştirildi.

Eğitimi Tamamlanan Kursların Sertifika Töreni Yapıldı

Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde İŞKUR destekli açılan 6 kursun sertifika töreni gerçekleştirildi.

KARAHAN: BAŞLIKLARDA ONLARI DESTEKLEYECEĞİZ VE KENDİ İŞLERİNİ KURMAYI SAĞLAYACAĞIZ

Tarım İl Müdürü Turan Karahan, “Biz tarım ve orman teşkilatı olarak yapmış olduğumuz bütün çalışmalarda projelerde ve desteklemelerde kadınlara ve gençlere bakanlığımızın ve hükümetimizin bir politikası olarak pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Dolayısıyla bu sertifikalarını almış olan kadın kursiyerlerimize bundan sonraki süreçte genç çiftçi projelerinde, uzman eller projelerinde, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programlarında, DAP Kalkınma İdaresi’nin projelerinde ve bakanlığımızın desteklemiş olduğu diğer bütün projelerde pozitif ayrımcılık yaparak kendilerinin kurmak istedikleri tarımsal faaliyete yönelik iş ve işlemlerin tamamında hibe desteklerini kendileriyle buluşturacağız. Bunun da müjdesini buradan kendilerine vermiş olayım. Sadece eğitim verildi, sertifikalar alındı işi olmayacak. Bundan sonraki süreçte almış olduğumuz eğitimin gerekliliğini yapmak üzere inşallah saymış olduğum bütün başlıklarda onları destekleyeceğiz ve kendi işlerini kurmayı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

EĞİT: BİZLERDE YERİMİZİ ALIP BU DÜZENE AYAK UYDURACAĞIZ

Kırmızı Montlular Derneği Başkanı Erhan Eğit, “Yenilenen global tarım düzeninde bizlerde yerimizi alacağız ve bizlerde inşallah yenilenen bu düzende sizlerin bizlere açacağı eğitimlerle bizlerde yerimizi alıp bu düzene ayak uyduracağız” şeklinde konuştu.

SEPTİOĞLU: BELİRLİ ALANLARDA UZMANLAŞMALARINI SAĞLAMAK ÇOK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadir Septioğlu da, “Günümüzdeki üretime katkı sağlamak çok önem teşkil etmekte. Özellikle kadın iş gücünün az kullanıldığı günümüz Türkiye’sinde kadınları bu üretimin içine çekmek ve çekilen bu iş gücünü üretime yöneltmek ve bunu yaparken de bugün sertifikalarını vereceğimiz eğitimlerde olduğu gibi belirli alanlarda uzmanlaşmalarını sağlamak çok önem arz etmektedir” dedi.

HACIOĞULLARI: BAYANLARIN YAPTIĞI İŞİ İNANIN Kİ BİZ YAPAMIYORUZ

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, “Bugün bir bayan geldi yanıma. Lavanta ekecekmiş. Bana ‘kepçe lazım, bir de traktör lazım’ dedi. O kadında gördüğüm heyecan inanın ki bugün beni çok neşelendirdi. Belki kendisi buradadır. Çünkü lavantayı kendisi ekecekmiş. Bayanların yaptığı işi inanın ki biz yapamıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137