Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti’den Elazığ Belediye Başkan Adayı olan Şahin Şerifoğulları, çalışmaları kapsamında Sarıcanlılar ile halk buluşmaları toplantısı gerçekleştirdi.

Şerifoğulları’na Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut’ta eşlik etti.

BULUT: VATANDAŞ SÜRECİN NEREYE GİTTİĞİNİ GÖZLEMLEYEBİLİYOR

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, seçim çalışmalarının başarılı bir şekilde sürdüğünü belirterek, “Allah nasip ederse bu sürenin sonunda Elazığ genç, çalışkan, dinamik, bu konuda hangi kapının nasıl açılacağını bile, insan ilişkileri çok güçlü, size çok yakın, sizi en iyi anlayacak olan bir belediye başkanına kavuşacaksınız inşallah. Son dönemde yaşanan olayların hepsine çok yakinen şahitlik ediyorsunuz. Yeni Zelanda da yaşanan, dün İsrail’in Gazze’ye yaptıkları. Bunların detaylarına girmeyeceğim. Vatandaşımız bizden daha net, daha farklı bir şekilde bu işi takip edebiliyor. Biz günün yoğunluğu içerisinde bazı detayları kaçırmış olabiliyoruz ama vatandaş hakikatten sürecin nereye gittiğini çok daha iyi gözlemleyebiliyor”dedi.

ŞERİFOĞULLARI: BİZLERİNDE SİZLERE GÜVENİ İNANCI TAM

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, her seçimde olduğu gibi bu seçim de de Elazığ’ın partilerine en büyük desteği vereceğini söyleyerek, “Bizlerde nasip ederse 31 Mart’tan zaferle ayrıldıktan sonra bu şehrin Şehr-ül Emin makamına oturduktan sonra sizleri mahcup etmeden, sizlere en güzel hizmeti getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Sizlerle bir araya geldik. Vatandaşlarımızla, esnaflarımızla, STK’larımızla, kanaat önderlerimizle bir araya gelip bütün mahallelerimizin sıkıntılarını tek tek kaydettik. Bu sıkıntıları çözmek için 11 ana başlıkta 100 proje hazırladık. Harput’umuzu kalkındırarak Turizm noktasında Harput’umuzu geliştirerek Elâzığ’ımızda birlikte kalkındırmayı hedefliyoruz. Bizler sizler için, gençlerimiz için, çocuklarımız için, yarınlarımız için bu ulvi yolda, bu kutlu yürüyüşte yürüyüşümüze devam edeceğiz. Sizlerden bizlere inanmanızı ve güvenmenizi istiyoruz. Bizlere dua etmenizi istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza destek vermenizi istiyoruz. Bu seçim sadece Şahin Şerifoğulları’nın seçimi değil, sadece belediye meclis üyelerimizin, il genel meclis üyelerimizin seçimi değil, vereceğiniz her oy cumhurbaşkanımızın dünyada sesinin daha gür çıkmasına, zalimlere karşı haykırmasına, zalimlerin karşısında daha dik durmasına vesile olacak. Bu noktada. İnşallah bizlere inanırsınız, bizlere destek verirsiniz” diye kaydetti.

TUNÇ: MEMLEKETİMİZLE ALAKALI POZİTİF AYRIMCILIK YAPMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLUYORUZ

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, görev yaptıkları alanda Elazığ için pozitif ayrımcılık yapma gayretinde olduklarını belirterek, “Biz ülkemize hizmet etmeye çalışırken, devleti yönetirken birazcık ta ilimizle alakalı, memleketimizle alakalı pozitif ayrımcılık yapmanın gayreti içinde oluyoruz. Bu amaçla Elâzığ’ımızın kalkınması, halkımızın refah seviyesinin artması, gençlerimizin rahat bir şekilde iş kurabilmesi, çalışması, istihdam edebilmeleri için ilimizin ekonomisinin geliştirilmesi, kalkınmasının sağlanması ve refahın artması, istihdamın sağlanması gerekir. Bununla alakalı Elazığ’daki potansiyeli harekete geçirmek, bütün Elâzığ il sınırları dahilinde bulunan, yüksek verim sağlayacak tedbirler ve projeler geliştirmek suretiyle ve farkları yaygınlaştırmak, herkese paylaştırmak gerekir. Bölgemizde Elâzığ’ın hemen bitişiğinde Bingöl’de bir süt fabrikası yapılıyor. Çok büyük. Günde bin tonun üzerinde süt alabilen bir fabrika yapılıyor. bu fabrika bilhassa Karakoçan, Sarıcan bölgesinde çok büyük ekonomik kaynak olacaktır. Hem sulamalarla, topraklar su ile buluşacak ve buralarda üretilen bitkilerle hayvancılık fevkalade gelişecektir” diye konuştu.

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları’nın seçim ziyaretlerinde bir başkan durağı Organize Sanayi Bölgesi oldu.

Şerifoğulları, önce OSM Yönetim kurulunu ziyaret etti ardından sanayi bölgesinde hizmet veren işletmelerde çalışanlarla bir araya geldi. Şerifoğulları’na AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ta eşlik etti.

Öte yandan AK parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş, Öz Büro İş, Öz Güven ve Enerji İş sendikalarını ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

ŞERİFOĞULLARI: GEREKEN TÜM ÇALIŞMALARI İVEDİLİKLE YAPACAĞIZ

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Şerifoğulları, 1 Nisan’da göreve gelmesi halinde belediye çalışanlarının haklarını koruyacaklarını belirterek, “Belediyemizde kadroya geçen tüm çalışanlarımızın özlük, sosyal, maddi vb. haklarının tamamının iyileştirilmesi noktasındaki eksikliklerin giderilmesiyle ilgili gereken tüm çalışmaları ivedilikle yapacağız” ifadelerini kullandı.

 ŞERİFOĞULLARI: HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNE OLUMLU KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Şerifoğulları, Belediyede kadroya geçen personellerin özlük haklarının korunması noktasında gereken çalışmaları yapacaklarını belirterek, “Bilindiği üzere 2 Nisan 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir reform yapılarak yaklaşık 1 Milyon taşeron işçimiz kadroya geçmiş, işçi kardeşlerimiz güvence altına alınmıştır. Kadroya geçirilen işçiler arasında yer alan Elazığ Belediyesi personellerinin de özlük hakları bu kapsamda iyileştirilmiş ve daha iyi şartlarda çalışmalarına imkan tanınmıştır. Bizler de nasip olur göreve seçilirsek işçi kardeşlerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaları yapacak, işçi kardeşlerimizin haklarının iyileştirilmesine olumlu katkı sağlayacağız. 696 Sayılı KHK kapsamında Belediyemizde kadroya geçen tüm çalışanlarımızın (Güvenlik Görevlileri Dahil) özlük, sosyal, maddi vb. haklarının tamamının iyileştirilmesi noktasındaki eksikliklerin giderilmesiyle ilgili gereken tüm çalışmaları ivedilikle yapacağımızı buradan tüm işçi kardeşlerimize ve kamuoyuna duyurmak istiyorum”açıklamalarında bulundu.  

CAVLI: ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM

Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Kazım Cavlı da  “Şerifoğulları’nın tüm işçi kardeşlerimize yönelik açıklamaları bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendisine güvenimizin tam olduğunu belirtiyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.