Elazığ Belediye Meclisi yeni yılın ilk ayının toplantılarına başladı.

Toplantıya başkanlık yapan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak, Cumhuriyet meydanını vatandaşların bir aydır kullanmaya başladığını ifade ederek, demokrasi meydanının da bir ay içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

2023 yılının önemli bir yıl olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, Türkiye yüzyılına emin adımlarla ilerlendiğini kaydetti.

Şerifoğulları’nın açıklamalarının ardından gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz, Elazığ’da yıllardan beri ihmal edilen sorunlarının çözüldüğünü ifade ederek, iki unsurun ihmal edildiğini söyledi.

Susmaz, Zafran Mahallesi’nin şuyulandırılması ile ilgili sıkıntılara değindi ve vatandaşların yıllardır beklenti içerisinde olduğunu ifade etti.

Daha sonra ise CHP Meclis Üyesi Cafer Yeşil söz aldı.  Sokak iyileştirilmesi ile birlikte değiştirilen sokak isimlerine değinen Yeşil, vatandaşların değişimden bihaber olduğunu ifade etti.

Meclis Üyesi Yeşil’in gündeme getirdiği konu ile ilgili MHP Meclis Üyesi Mehmet Çak da söz alarak, görüşlerini bildirdi.

Toplantıda daha sonra denetim komisyonuna üye seçimleri gerçekleştirildi. Gizli oylama şeklinde yapılan seçimlerde AK Parti’nden Aydın Kara, Adnan Karacimşit, MHP’den Mehmet Çak seçildi.

Toplantıda ayrıca ulaşım sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla 35 adet yeni otobüs alımı da yine meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Toplantıda belediyenin elektrik borcu ve muhtelif borçlarının ödenmesi ile ilgili kredi kullanılması konusundaki gündem görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyesi Burak Düzenli görüş bildirdi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’da belediyeyi devralırken, borçlu aldıklarını anımsatarak, Şuan belediyenin 3’te bir oranında borcu olduğunu söyledi.

Başkan Şerifoğulları,sorunları bildiklerini belirterek, Elazığ Belediyesi kadar Türkiye’de çalışan bir belediye olmadığını ve hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi