Elazığ Belediyesi, Kurban Bayramı Hazırlıklarını Sürdürüyor

Elazığ Belediyesi, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban satış ve kesim noktasında hazırlıklarını sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi, Kurban Bayramı Hazırlıklarını Sürdürüyor

Elazığ Belediyesi; 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak Kurban Bayramı öncesinde halk sağlığının korunması, çevresel kirliliğin oluşmaması ve vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Hicret Mahallesi yeni terminal alanı yanında yer alan kurban satış ve kesim alanında çalışmalar tamamlanma aşamasına getirildi.

KURBAN SATIŞ VE KESİM YERİNDE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Vatandaşların ibadetlerini dini kurallara uygun ve hijyenik ortamlarda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için çalışmalar sürüyor.

Hicret Mahallesi yeni terminal alanı yanında oluşturulan kurban satış ve kesim alanında mevsimsel koşullar dikkate alınarak gölgelendirme çalışması gerçekleştiriliyor. Kurban satış ve kesim noktalarında zemin çalışması, kesim askı demirlerinin yerleştirilmesi, konteyner lavaboların hazırlanması, aydınlatma çalışmaları, kurban satış ve kesim noktalarına 6 adet su deposu kurulması ve su tesisatı çekilmesi ile 86 adet hayvan padoku kurulması çalışmalarında sona gelindi.

Kurban satış ve kesim alanında kesimlerin daha düzenli yapılması ve zaman kaybının önlenmesi amacıyla vatandaşlara sıra numarası verilecek. Vatandaşların güven içinde alış-veriş yapmalarını sağlamak için kurban satış ve kesim alanında güvenlik kamera sistemi kurulurken, zabıta ekipleri de kesintisiz hizmet verecek.

Kurban kesim alanında hayvan kesimi, dini kuralların gerektirdiği koşullar çerçevesinde hijyenik kurallara uygun olarak kasaplar tarafından gerçekleştirilecek.

 HİJYEN ÇALIŞMALARI KESİNTİSİZ SÜRECEK

Vatandaşların ibadetlerini hijyenik koşullarda gerçekleştirmeleri için gerekli tüm tedbirleri alarak kurban satış ve kesim alanı ve çevresinde temizlik çalışması gerçekleştiren Elazığ Belediyesi ekipleri, bayram süresince de hijyen çalışmalarını kesintisiz sürdürecek.

BELİRLENEN ALAN DIŞINDA KESİM YAPILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

Elazığ Belediyesi tarafından oluşturulan kurban satış ve kesim alanı dışında kamusal alanlarda kurban kesimine izin verilmeyecek. Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kesim yapanlara ve kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara idari para cezası uygulanacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137