31 Mart mahalli idareler seçimlerinde 72 bin 908 oy alarak Elazığ Belediye Başkanlığı’na seçilen Şahin Şerifoğulları, mazbatasını aldı.

Mazbatasını aldıktan sonra Elazığ Belediyesi’nde gerçekleştirilen devir teslim törenine katılan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları görevi Eski Başkan Mücahit Yanılmaz’dan devraldı.

YANILMAZ: AK BELEDİYECİLİK ÇERÇEVESİNDE YAPMAYA DEVAM EDECEK

Devir teslim töreninde konuşan Elazığ Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, “Bugün Elazığ’ımızda 31 Mart 2019 sonrası Elazığ Belediye Başkanlığını yürütecek olan Şahin Şerifoğulları kardeşimize inşallah devir teslim törenine sizlerle birlikteyiz. 2014-2019 yılları arasında Elazığ Belediye’mizde almış olduğumuz görev süresi içinde bizlerle birlikte olan başta belediye meclis üyelerimize, çalışanlarımıza, bütün personelimize, muhtarlarımıza, teşkilat mensuplarımıza bu süreçte yapmış oldukları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. 2014 yılından bugüne kadar ak belediyecilik Elazığ’da önemli hizmetler yaptı ve önemli hizmetleri de bundan sonra değerli belediye başkanımız inşallah yapacak. Elazığ kadim bir kent. Elazığ milli ve manevi değerlerine bağlı olan bir kent. Böyle bir kente hizmet etmek, böyle bir şehrin hizmetkarı olmak hem manevi açıdan çok ulvidir, hem de bu şehre hizmet etmek sevapların en yükseklerinden olan bir sevaptır. Bu açıdan inşallah biz hizmet bayrağını ak davanın ak insanı olarak Şahin Bey’e devredeceğiz ve Şahin Bey kardeşimizde 2019 yılından sonra, şu saatten sona Elazığ’ımıza en güzel hizmetleri ak belediyecilik çerçevesinde yapmaya devam edecek inşallah” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: ÇOK OLGUN BİR SEÇİM DÖNEMİ GEÇİRDİK

Eski Belediye Tabi ki Elazığ Türkiye’nin kalbi olan illerden bir tanesidir. Ben bu süreç içinde yine 31 Mart 2019 seçimlerine giderken hem ülkemizde hem Elazığ’ımızda çok olgun bir seçim dönemi geçirdik. Biz şuna inanıyoruz; seçim döneminde mutlaka karşılıklı partiler adaylarıyla yarışacaklar. Ancak seçim bittikten sonra kazanan belli olduktan sonra bütün adaylar, bütün partiler ve bütün hemşehrilerimiz inşallah Elazığ’ın geleceği, Elazığ’ın büyümesi ve Elazığ’ın gelişmesi için gayret edecekler ve birbirlerine yardımcı olacaklar. Biz nasıl 5 yıllık süre içinde Elazığ’ın büyümesi, Elazığ’ın gelişmesi, Elazığ’ın zenginleşmesi ve bir adım daha ileri gitmesi için gayret ettiysek, bundan sonra da Şahin Bey kardeşimizin yönetiminde bütün gücümüzü ortaya koyarak her türlü yardım ve desteğimizi vererek Elazığ’ımızın yine bir adım daha ileri gitmesi, bir adım daha büyümesi ve gelişmesi için gayret edeceğiz inşallah. Değerli kardeşlerim, değerli basın mensupları; 5 yıllık süre içinde sizlerle çok koşturduk, gece gündüz demedik, 7/24 bu şehre hizmet için gayret ettik. Özellikle basın mensubu kardeşlerimizle çok yoğun bir birlikteliğimiz oldu, yoğun bir koşturmamız oldu ve inşallah sizlerin yapılanları da duyurmasıyla Elazığ’ımız Türkiye’de kendisine özel bir yer edinen illerimizden bir tanesi oldu. Ben tekraren 31 Mart seçimlerinin Elazığ’ımıza, milletimize ve ülkemize hayrlı olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Bu seçimde seçim boyunca gayret etmiş, çalışmış ve bugün itibariyle huzurlarınızda mazbatasını almış ve devir teslimle inşallah Elazığ’ımıza hizmet edecek olan Şahin Kardeşimize başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun, Rabbim gücünü kuvvetini arttırsın inşallah” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: MÜCAHİT YANILMAZ BEYE HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, “Bugün hizmette bayrak değişimini gerçekleştiriyoruz. 5 yıllık süre zarfında Sayın Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz Bey’in Elazığ’a yapmış olduğu yatırımlardan, hizmetlerden dolayı kendisine, ekibine ben şükranlarımı arz ediyorum. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler neticesinde sandıktan AK Parti’mizin zaferi ile şahsımızı belediye başkanı olarak layık gördüler. Ben bütün hemşehrilerime şükranlarımı arz ediyorum. Bize göstermiş olduğu teveccühlerden dolayı. Tabi bu hizmette bayrak değişimini aldığımız yerden daha ileriye götürebilmek için bizler ekibimizle gayretli bir şekilde çalışacağız. Seçim süreci çalışmaları boyunca hep ifade ediyorduk; bizler adil, dürüst, şeffaf bir şekilde bu şehri yöneteceğimizi, belediyemizi yöneteceğimizi ifade ettik. Aynı zamanda 17 yıllık iktidarımız döneminde partimizin ilimize, ülkemize yapmış olduğu icra atlardan bahsettik. Allah razı olsun hemşehrilerimiz bizi bu göreve layık gördüler.  Bizler bundan sonraki süreçte hemşehrilerimizi utandırmama adına, onları mahcup etmeme adına gece gündüz demeden ekibimizle birlikte gayretli bir şekilde çalışacağız” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: ALNIMIZ AK BİR ŞEKİLDE SEÇİMDEN ZAFERLE AYRILDIK

Başkan Şahin Şerifoğulları, “Tabi Mücahit Başkan’ımızla birlikte sürekli istişare halinde, birlikte olarak kardeşliğimizi, abi kardeş hukukumuzu devam ettirerek bu şehre daha fazla hizmet getirebilmek için çalışmalarımızı gayretli bir şekilde yapacağız. Bizlerin seçim çalışmaları oyunca bizleri yalnız bırakmayan başta İl Başkanımız, teşkilat mensuplarımız, Milletvekillerimiz ve partimize gönül vermiş dönül vermiş gönüldaşlarımızla birlikte çok yoğun bir süreç geçirdik. Allah’a çok şükür alnımız ak bir şekilde seçimden zaferler ayrıldık. Artık bundan sonraki süreç başkanımızın ifade ettiği gibi bizlere durmak yok, bizlere uyumak yok. Bu saatten sonra şehrimizi bir adım daha öteye götürebilmek için şehrimizin her alanında kalkınmasını sağlayabilmek için gerçekleştirmek için ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalışacağız. Rabbim izleri mahcup etmesin, rabbim bizleri utandırmasın. İlimize, ülkemize güzel şekilde hizmet etmeyi bizlere nasip etsin. Ben bir kez daha Sayın Başkan’ıma, ekibine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.