Elazığ Belediyesi Yeni Su Kuyuları Açıyor

Elazığ belediyesi tarafından, Elazığ’da kuraklığı önleme adına önemli bir adım atıldı. Belediye tarafından su ihtiyacı için yeni derin su kuyuları açılmaya başlanıldı.

Elazığ Belediyesi Yeni Su Kuyuları Açıyor

Elazığ Belediyesi her platformda çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Elazığ’ın su ihtiyacının karşılanması için Elazığ Belediyesi tarafından şehrin içme suyu ihtiyacının temini için yeni derin su kuyularının açılmasına yönelik çalışma başladı.

ELAZIĞ BELEDİYESİ YENİ DERİN SU KUYULARI AÇIYOR

Küresel İklim Değişikliği sonucu yaşanan kuraklık, Elazığ’da da kendini hissettiriyor. Elazığ Belediyesi, yaşanan kuraklık sonucu su kaynaklarındaki azalmaya bağlı olarak oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi ve şehrin içme suyu ihtiyacının temini için yeni derin su kuyularının açılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

“YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR İVEDİLİKLE TAMAMLANACAKTIR”

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Elazığ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'müz tarafından yaşanan kuraklığın etkilerinin minimum düzeye çekilmesi adına ek önlem olarak yer altı kaynaklarına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Şehrin içme suyu ihtiyacına yönelik mevcut su kuyularına ek olarak 15 yeni su kuyusu sondaj çalışmaları ivedilikle devam etmektedir. Çalışmalar kapsamında 15 yeni su kuyusundan 2 tanesi devreye alınarak şehir şebekesine su verilmeye başlanılmış, 13 su kuyusunda ise sondaj çalışmaları devam etmektedir. Yürütülen çalışmalar ivedilikle tamamlanacaktır” denildi.

“YAŞANAN SU KESİNTİLERİNİN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Suyun, yaşamsal bir unsur olduğu ifade edilen açıklamada vatandaşlara da "Su Tasarrufu" çağrısında bulunularak, “Ülke genelinde beklenen yağışların düşmemesi nedeniyle yaşanan kuraklığın şehrimizde de olumsuz etkilerini yaşamak zorunda kalıyoruz. Elazığ Belediyesi olarak zaman zaman yaşanan su kesintilerinin giderilmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına gerekli çalışmalar ivedilikle sürdürülmektedir. Ancak suyumuzun kaynağının yağışlar olduğunu unutmadan, vatandaşlarımızdan su tasarrufu noktasında her zamankinden daha fazla hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2023, 10:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137