Elazığ Belediyesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları dolayısıyla azalan kan bağışına destek olmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kan bağışı kampanyası başlattı.

Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılay'ı iş birliği içerisinde yürütülen kampanya kapsamında, 31 Ağustos Perşembe günü 09.30 ve 17.00 saatleri arasında vatandaşlar kan bağışı yapabilecek.

Elazığ Belediyesi zemin katta bulunan kan bağışı noktasında gerçekleştirilecek kampanyada, hem kan bağışı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunulacak, hem de vatandaşlar tarafından kan bağışı gerçekleştirilecek.

Elazığ’a Bahar Geldi, Koyun Sürüleri Otlağa İndi Elazığ’a Bahar Geldi, Koyun Sürüleri Otlağa İndi

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI KAN BAĞIŞINA BEKLİYORUZ”

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kan bağışının önemine dikkat çekilerek, "Yaz mevsiminin yanı sıra Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası hayatın bir çok alanında olduğu gibi kan bağışı miktarında da olumsuz etki oluşturdu. Azalan kan bağışı nedeniyle Türk Kızılay'ın merkezlerindeki kan stokları azaldı. Bizler, Elazığ Belediyesi olarak kan bağışını çok önemsiyoruz. Sağlık sisteminde hayati öneme sahip olan kanın stoklarının artırılmasına katkı sunmak, toplumsal duyarlılık ve dayanışma için  gönüllü kan bağışçısı olmak isteyen duyarlı hemşehrilerimiz, 31 Ağustos Perşembe günü nüfus cüzdanları ile birlikte 09.30 ve 17.00 saatleri arasında Elazığ Belediyesi zemin katta bulunan kan bağışı noktasına gelerek kan bağışında bulunabileceklerdir. Vatandaşlarımızın kan bağışı yapabilmeleri için tok karnına bağışta bulunmaları gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz." denildi.