Elazığ Belediyesi, "Musiki Çınarlarına Vefa" programları kapsamında mahalli müziğin mihenk taşlarından olan ve Elazığ musikisine önemli katkılar sunan Klarnetçi Yusuf Kamaç’ı, vefatının 25’inci yıl dönümünde bir dizi anma programları ile yâd etti.

MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Ömrünü Elazığ kültür ve musikisine hizmet için adamış Klarnet Ustası Yusuf Kamaç, Elazığ Belediyesi, musiki dernekleri ve aile efradı tarafından ilk olarak mezarı başında dualarla anıldı. Harput Mezarlığı’nda gerçekleşen ziyarete Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, önceki Dönem Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, Çaydaçıra Musiki Derneği Üyeleri, Elazığ musikisine gönül vermiş üstatlar ve ailesi katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programı, ustaya edilen dualarla son buldu.

USTAYI ANLATAN PANEL DÜZENLENDİ

Daha sonra Elazığ Belediyesi ile Çaydaçıra Musiki Derneği’nin birlikte düzenlediği anma programı, ustayı daha yakından anlatan panel ile devam etti.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve moderatörlüğünü Hüseyin Karlıdağ’ın yaptığı panelde, Önceki Dönem Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç ile merhumun oğlu Coşkun Kamaç, ustayı ve Elazığ musikisine sunduğu katkıları anlattı.

BİLGİNOĞLU: “BU DEĞERLİ ŞAHSİYETLERİ ANMAK HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”

Programda konuşan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, hayırlarla anılan merhum Yusuf Kamaç’ın, şehrin yetiştirdiği önemli bir klarnet ustası olduğunu ve Elâzığ musikisinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Amaçlarının musikiye gönül vermiş çınarları hem yâd etmek hem de yeni nesillere tanıtmak olduğunu kaydeden Bilginoğlu; “Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın “Geçmişe Vefa İnsanımıza Değer” projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikler, şehrin kültür-sanat hayatına katkı sunmanın yanında gençlerimizi, çocuklarımızı eğitici-öğretici programlardır aynı zamanda. Yaptıkları eserlerle, müziklerle Elâzığ’ımızın tanıtımına, kültürüne, sanat hayatına katkı sunmuş bu değerli şahsiyetleri anmak ve yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu açıdan ustalarımızı anmaya ve onları daha yakından tanımaya yardımcı olacak programları icra etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Anma programının sonunda ise Çaydaçıra Musiki Derneği tarafından Kürsübaşı etkinliği gerçekleştirildi.