Elazığ Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantıları Meclis Başkan Vekili Aydın Kara başkanlığında gerçekleştirilen dördüncü oturum ile devam etti.

Elazığ Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı performans programının görüşüldüğü toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin İnce, komisyonun raporu ile ilgili bilgiler aktardı.

Mecliste söz alarak performans programı ile ilgili görüşlerini bildiren MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz, komisyonun program için ciddi bir çalışma yapmadığını iddia etti. Susmaz, belediyenin otopark sıkıntını çözmek için yapılan çalışmaların ise şehrin kaderini değiştirecek projeler olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan MHP Meclis Üyesi Mehmet Çak, performans raporunu değerlendirerek, Kentsel Dönüşüm ve Kültür Müdürlüklerine verilen ödeneği eleştirdi..

İYİ Parti Meclis Üyesi Gültekin Koç da, performans programının rutin bir görevin ifası olduğunu kaydetti ve DSİ Bölge Müdürlüğü’nün de Hamza Bey Barajı ile ilgili yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Performans programı meclisin gündeminde uzun süre yer aldı.

Eleştirilerin ardından yeniden kürsüye çıkan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin İnce, komisyonun yasaların verdiği yetkiler ölçüsünde performansı değerlendirdiğini kaydetti.

Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu da söz alarak, kendisine bağlı olan kültür müdürlüğü ile ilgili MHP Meclis Üyesi Çak’ın eleştirilerine yanıt verdi.

Çak ise yeniden söz alarak, kültür müdürlüğünün çalışmaları önemsediği fakat tanıtım konusunda yetersiz kalındığını ifade etti.

Gündem maddesi meclis üyeleri tarafından uzun süre konuşuldu.

Konuşmaların ardından meclis üyelerinin oylarına sunulan performans programı oy çokluğu ile kabul edildi..

Meclis ekim ayı oturumlarını performans raporu ile tamamlandı.

VİDEO